Őrületes meccsen szereztünk pontot

Vissza
Őrületes meccsen szereztünk pontot

Hatalmas hajrát nyitva, 26-26-os döntetlent játszottuk a magyar derbin, a Telekom Veszprém otthonában. A szegedi tábor hatalmas erőt adott a lelátóról.

Telekom Veszprém-PICK Szeged 26-26 (15-14)
K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló, Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Bócz, Weidemann.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 5/4, Yahia 3, Sípos, Blagotinsek, Lauge 2, Strlek 5. Csere: Cupara (kapus), Nenadics 3, Mahé, Ligetvári 2, Nilsson 2, Lékai 3, Maqueda 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 5/1, Tönnesen 1, Bombac 1, Bánhidi 2, Mackovsek 2, Frimmel 8/4. Csere: Mikler (kapus), Henigman, Garciandía 1, Martins 6, Bodó, Radivojevics, Rosta, Blonz. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc
Hétméteres: 5/4, ill. 8/5

A rangadó! Nem igazán kell ecsetelni, mit jelent a magyar férfi kézilabdában. Már mindenki megtanulta, hogy ez a Szeged-Veszprém derbi. Mi már szombaton útra keltünk, délelőtt még az újszegedi sportcsarnokban edzettünk, az éjszakát a Balaton-parton töltöttük. Tizenöt játékost neveztünk, Luka Stepancic és Matej Gaber továbbra sem hadra fogható, így ők nem játszhattak. Ismét szépen megtelt a szektorunk, „PICK Szeged!” buzdítás közepette kezdhettük a meccset. 

A hazaiak szereztek vezetést, amelyre Borut Mackovsek gyorsan válaszolt. Kimaradt két helyzetünk, így 3-1 lett az eredmény. Jött azonban SuperMario, két góljával egyenlítettünk: 3-3. Gyorsan megszületett a derbi első osztrák gólja, Sebastian Frimmel értékesítette a meccs első hetesét, majd a másodikat is bevágta, 5-5. A 11. percben Mario Sostaric kapott remek labdát, ő pedig a felső sarokba bombázott. Először vezettünk, 6-5 volt a javunkra. A 16. percben pedig már kettővel léptünk el, 9-7 volt nekünk. Tombolt is a kék tábor. Tartottuk az előnyünket, a 20. percben 11-9 volt ide. Elég volt néhány hiba, így fordítottak a hazaiak, a 23. percben 12-11 állt az eredményjelzőn. Időt is kértünk. A 25. percben Nik Henigman kapott piros lapot, ekkor 13-12 volt az eredmény. Mirko Alilovic ziccert védett, majd Imanol Garciandía is megszerezte első gólját, egyenlítettünk. A 28. percben ismét vezettünk! Miguel Martins lőtt a kezek között a kapuba, 13-14. A hajrában eladtunk két labdát, így a félidőben 15-14-re a Veszprém vezetett. 

Nem kezdtük jól a második játékrészt, a 36. percben hárommal húzott el a hazai csapat, 18-15. Bánhidi Bence törte meg a gólcsendüket, de ez sem használt, a 40. percben 20-16-nál időt kellett kérnie Juan Carlos Pastor edzőnek. 22-18-nál Rosta Miki lőtt gólt, amelyet videózás után érvénytelenítették a játékvezetők, és Rostát még 2 percre ki is állították. Ezután hátrányban szereztünk két gólt! 22-20-ra tornáztuk fel magunkat. A 47. percben pedig már csak egy volt „közte”, Sostaric értékesítette a hetest, 23-22. Hihetetlen támogatást kaptunk a szurkolóinktól, Miguel Martins egyenlített is, 23-23. Ekkor időt kért a bakonyi alakulat. Izgalmas volt a meccs. Nyolc perccel a vége előtt 24-23 volt az eredmény, Miguel Martins bombája viszont a kapuban kötött ki, 24-24. Sorra kapta a heteseket a Veszprém, azonban az ötödiket Mikler Roli hárította. A kék hívek toltak Csak előre bennünket, négy perccel a vége előtt egyetlen góllal, de még a rivális vezetett (25-24). Hetest rontottunk, gólt lőttek a hazaiak, majd Laugét állították ki piros lappal. Seppo bevágta a hetest, egy perc volt hátra, 26-25. Mikler Roli ziccert védett. Támadhattunk! Miguel 12 másodperccel a vége előtt a kapuba bombázott, 26-26. A hátralévő időben egy kőkemény falat húztunk a kapunk elé, így végül őrületes hajrával döntetlent játszottunk a rangadón.

Momir Ilics: - Kemény meccset hozott a rangadó. Minden esélyünk megvolt a győzelemre, azonban a Szeged szívósan küzdött, így pontot rabolt tőlünk. 

Juan Carlos Pastor: - A válogatott hét után tértek vissza a csapatok, így sohasem könnyű rangadót játszani. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, a hajrát viszont elrontottuk. A második félidőben még többet hibáztunk, azonban nagyot küzdve sikerült pontot szereznünk. Sokat kell még javulnunk és dolgoznunk. Nagy köszönet a szurkolóinknak, nagy segítséget kaptunk tőlük!

Lékai Máté: - Szomorú vagyok, mert győzni szerettünk volna, de a hajrában sokat hibáztunk, amit a Szeged megbüntetett, így döntetlenre mentette a meccset. Ebből tanulnunk kell!

Imanol Garciandía: - Volt olyan időszaka a meccsnek, amikor nem gondoltam volna, hogy esélyünk lehet a pontszerzésre. Azonban hihetetlen erőt mozgosítottunk, így értékes ponttal távozhatunk.

Folytatás november 18-án (csütörtök), 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a HC Vardar 1961 együttesét fogadjuk.

 

Közzétéve: 2021.11.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR