Ez a remek győzelem Mindenkié

Vissza
Ez a remek győzelem Mindenkié

Fantasztikus hangulatban sikerült nyernünk a Hét meccsén a dán Aalborg Handball ellen. 17-13-as félidő után 31-28-ra győztük le az elmúlt szezon BL-ezüstérmesét.

PICK Szeged–Aalborg Handball (dán) 31–28 (17–13)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Lah, Skok (szlovének).
PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 1, Tönnesen 1, Martins 1, Bánhidi 5, Mackovsek 5, Frimmel 3/1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Garciandía 5, Bodó 2, Rosta, Bombac 3, Blonz 1, Sostaric 4/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Aalborg Handball: Gade – Björnsen 4, Sandell 3, J. Nielsen, Antonsen 3, Pálmarsson 2, Barthold 8/5. Csere: Claar 6, M. Larsen, Möllgaard 1, Christensen, Jakobsen 1, Samuelsson. Vezetőedző: Stefan Madsen.
Hétméteres: 4/2, ill. 5/5.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.

Ez a találkozó mindig más, mint a többi. És ez a megállapítás tényleg igaz, hiszen szépen megtelt a Hét meccsére (MOTW) az újszegedi sportcsarnok lelátója. Parádés hangulatban indult a rangadó, a dán Aalborg Handball elleni összecsapás. Mindenki nagy örömére ott volt a csapatunk keretében Dean Bombac, szlovén irányítónk felépült a sérüléséből. Nagy taps is fogadta a bemutatáskor.

És ott volt a lelátón az olimpikon súlyemelő Nagy Péter is, aki hatalmas szurkolónk, és aki csakis a győzelmet tudta elképzelni, így ő is hasonlóan a kék táborral, űzte, hajtotta a srácokat. Jó látni, mennyire szeret bennünket, de ez igaz a #handballfamily minden tagjára.

„Mindenki!” –ez volt a jelszavunk erre a meccsre. És ez a jelszó Mindenkire nagy hatással volt. Remekül kezdtünk, Borut Mackovsek bombái ültek, hátul pedig Mikler Roland bravúrt bravúrra halmozott. Ez rendesen lendületet adott mindenkinek, minden szegedi játékosnak és szurkolónak. Parádés volt a hangulat. Nehéz rá szavakat találni, hogy mekkora segítséget kaptunk a kékbe öltözött #handballmamily-től. Nem adtuk fel egy percre sem, de ez igaz volt a dánokra is, akik mentek előre, de Mikler Roli legtöbbször útjukat állta. Bodó Ricsi és Bánhidi Bence is fontos pillanatokban talált a kapuba, így uraltuk a meccset, magabiztosan vezettünk. Hiába jött fel az Aalborg, a hajrában ismét megráztuk magunkat, így négygólos előnyre tettünk szert.

Jól kezdték a második játékrészt  a vendégek. Szerencsére nem kellett megijednünk, a sérülése után visszatérő Dean Bombac hátára vette a csapatot. Az sem zavart meg bennünket, hogy Sebastian Frimmelt a játékvezetők piros lappal kiállították, mert egy hetesnél fejen találta a kapust. De nekünk ott volt a kapuban Mikler Roland. Vonzotta a labdát, pedig bőszen próbálkoztak a dánok. Deki, azaz Dean Bombac pedig elkezdte szórni a gólokat, és SuperMario, azaz Mario Sostaric is csatlakozott ehhez. Izgalmasan alakult az utolsó tíz perc. Egyre közelebb került a rivális hozzánk, igaz, csak egyetlen gólra tudtak mindig feljönni. És ekkor egy parádés hajrát nyitottunk. A védekezésünk kőkemény lett, labdákat szereztünk, sikerült gyors gólokat elérnünk, így az utolsó két percben állva tombolt Mindenki! Csodás dolog ekkor a csarnokban lenni, átélni ezt a hangulatot. A vége győzelem a Hét meccsén, amelyen a Meccs legjobb játékosának Mikler Rolandot választották.

Juan Carlos Pastor: - Ez egy csodálatos este volt, az egész kézilabdacsaládunknak. Gratulálok az Aalborgnak, nagyszerű munkát végeznek, többször meg kellett nyernünk a mérkőzést. Mikler kiválóan védett, de a kiállítások nagyon megnehezítették a dolgunkat. A második félidőben volt egy kritikus pontunk, ekkor előjött a karaktere a csapatnak, és fontos sikert arattunk megérdemelten.

A meccs összefoglalója:

 

Közzétéve: 2021.10.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR