Remek második félidővel hangoltunk a Hét meccsére

Vissza
Remek második félidővel hangoltunk a Hét meccsére

Kiváló második félidei játékkal, magabiztos, 38-29-es győzelemmel hangoltunk a Hét meccsére, a dán Aalborg Handball elleni hazai rangadóra.

PICK Szeged–Fejér-B.Á.L. Veszprém 38–29 (19–17)
Férfi kézilabda, NB I., 6. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 1, Tönnesen 4, Martins 4, Rosta 12, Mackovsek 4, Frimmel 3/1. Csere: Mikler (kapus), Garciandía 2, Bodó 2, Blonz 3, Henigman, Radvánszki, Radivojevics 2/1, Varga M. 1, Ludmán. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Fejér-B.Á.L. Veszprém: Podoba – Tóth P., Széles 3, Vajda 6, Bugyáki, Fazekas G. 7, Hári. Csere: Miklós (kapus), Éles B. 6, Tóth M., Kristóf 1, Somogyi 3, Tóth J. 1, Szmetán 1, Seregi 1. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Hétméteres: 3/2, ill. 1/0.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

Még tartalékosabbak lettünk a vasárnap hazai bajnokira, a Fejér B.Á.L. Veszprém elleni meccsre, hiszen a sérült Matej Gaber, Dean Bombac és Luka Stepancic mellett Bánhidi Bence nem érezte jól magát, így kihagyta a találkozót. A keretbe több PICK Kézilabda Akadémista – Radvánszki Zsolt, Varga Mihály és Ludmánn Marcell – került be.

A meccset velünk szurkolták végig a Bajai KSE fiatal kézilabdásai, akiket a nyáron egy nyári táborban meglátogattunk, most pedig a klubunk vendégei voltak, és hangosan szurkoltak nekünk.

Első félidő

Jól és lendületesen kezdtek a vendégek, mi pedig nagyon sok támadást elrontotunk, így 8-4 is volt a „Kis Veszprémnek”. Időt is kért Juan Carlos Pastor, ami jó hatással volt a játékosokra, Borut Mackovsek és Rosta Miklós góljaival fokozatosan jöttünk fel, majd a vezetést is átvettük. Kapitányunk, Mikler Roli is remekelt, így volt olyan időszak, amikor négy találattal is megléptünk. A félidő hajrájában közelebb került a vendégcsapat – ekkor élete első NB I-es meccsén bemutatkozott nálunk Radvánszki Zsolt -, de harminc perc után 19-17 volt nekünk.

Második félidő

Két vendég találattal indult a második játékrész, így 19-19 lett az eredmény. Kétszer labdát szereztünk, előbb Bogdan Radivojevics, majd Sebastian Frimmel értékesítette a ziccert, így 36. percben 22-20 lett nekünk. És ha egy üzlet beindul: Borut Mackovsek két bombájával tovább nőtt az előnyünk, 24-20. Időt is kértek a vendégek. Mikler Roli hetest védett, majd Rosta Miki váltotta gólra a ziccert, tapsolt is a szegedi publikum: 25-20. A tempót pedig még fokoztuk, 28-20 lett a javunkra. Rosta Miki remek labdákat kapott a társaktól, ő pedig élt a lehetőséggel, szépen termelte a gólokat: 30-22. Kent Robin Tönnesen bombája után pedig már tíz lett „közte”, 33-23. Jött is a megérdemelt taps, remek volt a hangulat. A hajrában jöhettek a fiatalok, akik közül Varga Mihály gólt is szerzett, így a vége 38-29, magabiztos, remek győzelem.

A Hét meccse következik

Legközelebb október 27-én (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában szerepelünk. A Hét meccsét vívjuk hazai pályán a dán Aalborg Handball ellen. A meccsre személyesen hétfőn és kedden 15 órától 18 óráig az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában lehet belépőt vásárolni, a jegymester.hu oldalon pedig folyamatosan elérhetőek a tikettek.

Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok a Veszprémnek, mert nagyon jól dolgoznak, de ez nem újdonság. Azt próbáltuk ma kihasználni, hogy azok játszanak, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig. Köszönöm Henigmannak és Mackovseknek, hogy vállalták a játékot. Előbbi ágyból érkezett a meccsre, míg utóbbi sérülten játszott, szombaton nem is edzett. Mikler Roli adott nekünk stabilitást. Az elmúlt néhány mérkőzés alapján az első félidő utolsó perceire nagyon oda kell figyelnünk, mert pontatlanok vagyunk ezekben a periódusokban.

Varga Mihály: – Ez a nap örökre megmarad bennem. Rengeteget segítenek a többiek, a gólomnál is kiválóan leszorította a falat nekem Tönnesen.

Tombor Csaba: – Gratulálok a Szeged a győzelméhez és a teljesítményéhez, az elmúlt évekhez képest kimagaslóan játszanak. Voltak céljaink, amiket sikerült megvalósítanunk. Nem győzni jöttünk, kijött a különbség. Harmincöt percig pariban voltunk, majd egy rosszabb periódus kialakította a nagyobb különbséget.

Fazekas Gergő: – Gratulálok a megérdemelt hazai sikerhez. Szerettünk volna úgy távozni Szegedről, hogy mindenki kiadott magából mindent. A második félidőre elfáradtunk, de nincs okunk szégyenkezésre, jól teljesítettünk.

 

Közzétéve: 2021.10.24.

TOVÁBBI HÍREK

2021
12/05
Tizenhat sztori (5. rész)

December 16-án a 60. születésnapját ünnepli a klubunk. Az emlékezetes meccsek mellett 16 sztorival is jelentkezünk. Itt az ötödik rész.

2021
12/04
Gólzáporos meccsen nyertünk

Magabiztos győzelemmel búcsúztunk az év utolsó meccsén az újszegedi sportcsarnoktól. A K&H férfi kézilabda ligában 44-29-re nyertünk az SBS-Eger ellen.

AZ ÖSSZES HÍR