Megszereztük a hetedik győzelmünket

Vissza
Megszereztük a hetedik győzelmünket

Nem volt kérdés: magabiztosan szereztük meg szombat este a K&H férfi kézilabda ligában a győzelmet a Sport36-Komló ellen. Hazai pályán 32-24-re nyertünk.

PICK Szeged–Sport36-Komló 32–24 (17–11)
Férfi kézilabda, NB I., 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
PICK Szeged: Alilovic – Sostaric, Henigman, Mackovsek 4, Bánhidi 3, Frimmel 4, Martins 1. Csere: L. Krivokapics (kapus), Tönnesen 1, Blonz 3/1, Garciandía 4, Rosta 4, Bodó 3, Radivojevics 5/3, Varga M. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Sport36-Komló: Pásztor I. – Vaskó 1, F. Sunajko 1, Melnyicsuk 2, Jóga 2, Jerkovic 3, Orbán. Csere: Granic (kapus), Szöllősi O. 1, Zobec 6/3, Hoffmann, Vranac 4, Gründfelder 2, Metcz, Urbán 1, Bazsa 1/1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Hétméteres: 5/4, ill. 5/4.
Kiállítás: 16, ill. 10 perc.

Hetedik bajnoki meccsünket játszottuk szombat este a Komló ellen. A találkozót közel 50 bordányi sportszerető szurkoló klubunk meghívásának köszönhetően a lelátóról szurkolta végig, de a Deák gimnázium 9. G. osztálya is osztályépítő programnak választotta a meccsünket, amely ünnepélyes pillanattal kezdődött, gyermekei meglepték Dákay Ritát, aki születésnapja alkalmából elvégezhette a kezdő dobást.

Mi szereztünk vezetést, azonban a több egykori szegedit – Pásztor, Grünfelder, Urbán, Melnyicsuk – is a soraiban tudó vendégek fordítottak. Mirko Alilovic védései azonba átlendítettek bennünket a holtponton, így 5-3-ra már mi vezettünk. Ezután fokozatosan nőtt a távolság a két csapat között, előbb Sebastian Frimmel tartott gólbemutató, majd jött Bodó Richárd, aki rendesen szétbombázta Pásztor Imre kapuját. Végül az első harminc percet hatgólos vezetéssel zártuk, az utolsó másodpercekben Alexander Blonz ejtés találat zárta a félidőt, 17-11.

Rendesen megnyomtuk a második harminc perc elejét. Egy 9-1-es rohammal jeleztük, hogy bizony komolyan vesszük a meccset. Mirko Alilovic továbbra is bravúrt bravúrra halmozott, míg két válogatott játékosunk, Bánhidi Bence és Rosta Miklós tarthatatlan volt.

A hajrában pedig jöhettek a fiatalok is. Előbb a kapuba Luka Krivokapic, majd irányítóba Varga Mihály. A vendégek kicsit faragtak a hátrányból, de így is magabiztos, 32-24-es  győzelmet arattunk.

Legközelebb jövő szerdán 18.45-kor idegenben, a Bajnokok Ligájában, a THW Kiel otthonában lépünk pályára.

Közzétéve: 2021.10.16.

TOVÁBBI HÍREK

2021
12/05
Tizenhat sztori (5. rész)

December 16-án a 60. születésnapját ünnepli a klubunk. Az emlékezetes meccsek mellett 16 sztorival is jelentkezünk. Itt az ötödik rész.

2021
12/04
Gólzáporos meccsen nyertünk

Magabiztos győzelemmel búcsúztunk az év utolsó meccsén az újszegedi sportcsarnoktól. A K&H férfi kézilabda ligában 44-29-re nyertünk az SBS-Eger ellen.

AZ ÖSSZES HÍR