Juan Carlos Pastor: a hozzáállásunk, a mentalitásunk az erőnk

Vissza
Juan Carlos Pastor: a hozzáállásunk, a mentalitásunk az erőnk

A héten nincs meccsünk. A magyar válogatott játékosok csütörtöktől edzőtáborba vonulnak, a többiek itthon készülnek. Az eltelt időszakról Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk.

 - Túl vagyunk egy kemény időszakon, hat magyar bajnoki, három Bajnokok Ligája-találkozó mellett négy felkészülési összecsapás is a hátunk mögött van! Hogyan értékeli az eltelt időszakot?

- Jó úton vagyunk, az eredmények is jók, de nem szabad elfelejteni, hogy továbbra is javulnunk kell mind csapat, mind egyéni szinten. Főleg a fiatal játékosok tudnak még fejlődni, bennük sokkal több van. Úgy gondolom, a rutinos játékosok is tudnak előrelépni, és még többet hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Fontos lesz, hogy a csapat megtartsa azt a sok jót, amit az eltelt időszakban mutatott, mert erre lehet építkezni. Védekezésben és támadásban is tudunk tanulni. Szeretnénk több játékost használni, méghozzá magas szinten. Ez a hét arra lesz jó, hogy fizikailag megterheljük a fiúkat, és az alaptaktikát újból átvegyük, sőt új elemeket is elsajátítsunk. Nem szeretek nem játszani, és jó lett volna az egész csapattal dolgozni, de ez a válogatott kötelezettség miatt nem valósulhat meg.

- Miben lépett előre a csapat?

- A hozzáállás és a mentalitás az, amely igazán tetszett. Ez adja jelenleg a megszerzett pontokat a csapatnak, és ezért is játszunk ilyen magabiztosan. Ez nagyon jól működik, de mindig azt kérem a fiúktól, hogy gyorsabban tanuljanak. Miben javulhatunk még? Abban, hogy amit megbeszélünk, azt megvalósítják a meccseken, mert lesz olyan időszak, amikor egy-két nap lesz felkészülni a következő találkozóra.

- Sokan azt mondták, könnyebb a Bajnokok Ligájában a mi csoportunk, mint a másik! Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy az A csoportban is sok veszélyes ellenfél található!

- Úgy gondolom, hogy mindkét csoport nagy erős, iszonyatosan nehéz idegenben meccset nyerni. A másik csoportban nagyobb nevek, komoly múlttal rendelkező klubok szerepelnek, de az eredmények nálunk azt mutatják, hogy a csoportunkban nehéz pontokat szerezni bárki ellen is.

- Biztos emlékszik arra, hogy amikor Szegedre érkezett, bizony az idegenbeli meccseinken csak néhány szegedi szurkoló buzdította a csapatot. A legutóbbi Fradi elleni meccsen közel száz szimpatizánsunk hajtotta őket. Milyen érzés ezt megtapasztalni?

- Szegeden nagyon szeretik a kézilabdát, mi pedig azért dolgozunk és akarunk még jobbak és eredményesebbek lenni, hogy még többen jöjjenek a meccseinkre. A szurkolóink fontos részei a klubnak, mindig nagyszerű érzés látni, hogy mennyien elkísérnek bennünket, ez nagyszerű dolog.

- Jövő csütörtökön a Bajnokok Ligájában a norvég Elverum Handballt fogadjuk. A nyáron két edzőmeccset is játszottunk ellenük. Ez megkönnyíti vagy éppen megnehezíti a felkészülést?

- Ugyanúgy kell felkészülnünk, mint bármelyik meccsre. Nem baj, hogy játszottunk velük, az a jó, hogy ismerjük egymást. Amit viszont most látunk a norvég csapattól, az egészen más, mint amit itt, Szegeden játszott. Jó és fiatal csapatról van szó. Jó kézilabdát játszanak, vigyázni kell velük, mert a legnagyobb erősségük a fegyelem, és ezt hatvan percig képesek végigtolni. Nem nézik az eredményt, csak mennek előre. Nehéz találkozó lesz, nagy koncentrációra lesz szükségünk.

- Csütörtökön az ötödik születésnapját ünnepli a #kékek klubtévénk. Mit üzen nekik?

- Gratulálok ehhez a szép évfordulóhoz. Mi nagyon szeretjük őket, a klubnak is fontos, hogy van egy saját műsor, amelyet sokan láthatnak. Jó munkát kívánok, boldog születésnapot, és mindig Csak előre!

Közzétéve: 2021.10.05.

TOVÁBBI HÍREK

2021
10/24
Remek második félidővel hangoltunk a Hét meccsére

Kiváló második félidei játékkal, magabiztos, 38-29-es győzelemmel hangoltunk a Hét meccsére, a dán Aalborg Handball elleni hazai rangadóra.

2021
10/22
Vasárnap a Kis Veszprémet fogadjuk

Jön az újabb feladat, vasárnap 17 órakor a Fejér B.Á.L. Veszprém csapatát fogadjuk a K&H férfi kézilabda ligában.

AZ ÖSSZES HÍR