Közte tíz - magabiztos siker a Fradi otthonában

Vissza
Közte tíz - magabiztos siker a Fradi otthonában

Hatodik bajnoki meccsünket is magabiztosan nyertük meg. A K&H férfi kézilabda ligában a Ferencváros otthonában 21-10-es félidő után 36-26-ra nyertünk.

Ferencvárosi TC–PICK Szeged 26–36 (10–21)
K&H férfi kézilabda liga, 4. forduló, Budapest, Elek Gyula Aréna, 600 néző. Vezette: Bóna, Földesi.
FTC: Győri – Bujdosó 2/1, Mikita 1, Debreczeni 2, Nagy B. 1, Füzi 3, Kovacsics 2. Csere: Ónodi Jánoskúti 6/2, Andelic, Pordán 1, Bognár, Prainer 5, Imre 2/1, Turák, Bohács 1. Vezetőedző: Horváth Attila.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 2, Tönnesen 4, Bombac 2, Bánhidi 2, Mackovsek 5, Frimmel 4/2. Csere: Alilovic (kapus), Henigman 1, Radivojevics 2, Rosta 5, Blonz 6, Bodó 2, Garciandía, Martins, Rea 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: - ill. 2 perc
Hétméteres: 6/4, ill. 2/2

A breszti győztes kék sereg alkotta a keretet a Ferencváros elleni idegenbeli bajnokin, így sérülés miatt Matej Gaber és Luka Stepancic nem állt rendelkezésére Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek. Szép számú szegedi szurkoló töltötte meg az Elek Gyula Aréna egyik szektorát, így biztatásban nem szenvedtünk hiányt, jó érzés volt ilyen hangulatban pályára lépni.

Jól kezdtünk, Bombac és Sostaric talált a kapuba, sőt, 2-1-nél Mikler Roli hetest védett, így volt miért tapsolnia a kék tábornak. Mikler továbbra is remekelt, így a 8. percben Sebastian Frimmel második hetese után már 5-2-re vezettünk. Tartottuk ezt az előnyt, minden hazai találatra volt válaszunk. A 16. percben először vezettünk néggyel, Frimmel a szélről volt eredményes, 10-6 volt a javunkra. Időt kértek a hazaiak, majd ezután mi lőttünk négy gólt: 14-6 lett nekünk. A 28. percben tíz góllal léptünk el, Alexander Blonz okos szélső találata után: 19-9. Nagyon jól játszottunk, iszonyat tempót diktáltunk, hátul pedig határozottak voltunk, így 30 perc után 21-10-re vezetünk.

„Szeged! Szeged!” – buzdítással indult a második játékrész, mi pedig robogtunk tovább. Tartottuk magabiztos vezetésünket, így mindenki játszhatott, komoly szerepet kapott. Mikler Roli továbbra is remekelt, kicsit támadásban estünk vissza, de így is hatalmas volt a különbség a két csapat között. Nagy öröm volt Alexander Blonz játéka, aki sérülése után remek gólokat szerzett. A 48. percben időt kértünk, mert 28-20-ra jött fel a Fradi. A hajrában okosan tartottuk az előnyünket – az akadémista Rea Barnabás is szerepet kapott, egyből gólt is szerzett -, így a végén 36-26-ra nyertünk, amit állva ünnepelt a szegedi szurkolótábor.

Legközelebb október 14-én (csütörtök) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában hazai pályán a norvég Elverum Handball ellen lépünk pályára.

 

Közzétéve: 2021.10.02.

TOVÁBBI HÍREK

2021
10/24
Remek második félidővel hangoltunk a Hét meccsére

Kiváló második félidei játékkal, magabiztos, 38-29-es győzelemmel hangoltunk a Hét meccsére, a dán Aalborg Handball elleni hazai rangadóra.

2021
10/22
Vasárnap a Kis Veszprémet fogadjuk

Jön az újabb feladat, vasárnap 17 órakor a Fejér B.Á.L. Veszprém csapatát fogadjuk a K&H férfi kézilabda ligában.

AZ ÖSSZES HÍR