Élre álltunk a BL-csoportban. Szombaton a Fradi ellen csatázunk

Vissza
Élre álltunk a BL-csoportban. Szombaton a Fradi ellen csatázunk

A HC Meskov Breszt ellen aratott győzelem (28-25) után az élre álltunk a BL A csoportjában. Szombaton 17 órakor (élő: M4 Sport+) a Fradi otthonában lépünk pályára bajnokin.

Ez volt a 105. győzelmünk a Bajnokok Ligájában. Csütörtök este 28-25-re nyertünk Fehéroroszországban, a HC Meskov Breszt otthonában. Ez a siker pedig azt jelentette, hogy átvettük a vezetést az A csoportban. Három meccs után 5 ponttal állunk az élen, minket követ a szintén veretlen és ötpontos HC Vardar 1961.

A Breszt ellen végig kézben tartottuk a meccs irányítását, a hazaiak egyszer sem vezettek, így magabiztosan gyűjtöttük be a két pontot.

–  Döntő volt, hogy jól kezdtük a meccset – értékelte a Breszt elleni összecsapást a kapitány, Bánhidi Bence. – Jól működött a védekezésünk, amely hatékony volt, és ez megalapozta az eredményt. Végig stabilak voltunk, nem inogtunk meg, persze, akadtak hibák, ez főleg támadásban mutatkozott meg, de végül magabiztosan hoztuk a meccset. Senki ne gondolja, hogy könnyű a Breszt ellen játszani, nagyon nehéz volt. Biztos vagyok abban, hogy több csapat is megszenved majd itt.

A lényeg, hogy nekünk nem volt ilyen gondunk. Mirko Alilovic pazarul védett, és Mikler Roland is sokat hozzátett a győzelemhez. A meccs legeredményesebb játékosa spanyol légiósunk, Imanol Garciandía volt. Jobbátlövőnk egészen a hajráig hibátlan mutatóval rendelkezett, hiszen hét lövéséből mind a hét a kapuban landolt. Egyetlen egyet hibázott, azt is a szélről, ami belefért. Dean Bombac is rendesen megszórta magát, irányítónk 291 gólt szerzett szegedi színekben a BL-ben, így közelít a Háromszázasok elit klubjához, amelynek Balogh Zsolt (324) és Jonas Källman (325) a tagja. Szerencsére a Meskov elleni mutatónk is javult, immár kilenc meccsen hét győzelmet és két vereséget könyvelhettünk el ellenük.

Sokat nem pihenhetünk. Pénteken utazunk haza Magyarországra, de nem Szegedre, hanem Dabasra, hiszen szombaton 17 órakor a Ferencváros otthonában lépünk pályára. Következik a K&H férfi kézilabda ligában egy újabb feladat.

–  Koncentráció! Ez lesz a legfontosabb a Fradi ellen. Az, hogy jól kezdjük a meccset, mert ellenfelünk veszélyes, gyors csapat, de mi önbizalommal telve érkezünk haza. Ez pedig sokat ér ebben az erőltetett menetben – nyilatkozta Bánhidi Bence. .

A Fradi elleni találkozónkat az M4 Sport+ élőben közvetíti. Legközelebb október 14-én (csütörtök) az újszegedi sportcsarnokban 18.45-kor a norvég Elverum Handball ellen lépünk pályára. A meccsre a jegymester.hu oldalon már lehet belépőt vásárolni.

Közzétéve: 2021.10.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR