Élre álltunk a BL-csoportban. Szombaton a Fradi ellen csatázunk

Vissza
Élre álltunk a BL-csoportban. Szombaton a Fradi ellen csatázunk

A HC Meskov Breszt ellen aratott győzelem (28-25) után az élre álltunk a BL A csoportjában. Szombaton 17 órakor (élő: M4 Sport+) a Fradi otthonában lépünk pályára bajnokin.

Ez volt a 105. győzelmünk a Bajnokok Ligájában. Csütörtök este 28-25-re nyertünk Fehéroroszországban, a HC Meskov Breszt otthonában. Ez a siker pedig azt jelentette, hogy átvettük a vezetést az A csoportban. Három meccs után 5 ponttal állunk az élen, minket követ a szintén veretlen és ötpontos HC Vardar 1961.

A Breszt ellen végig kézben tartottuk a meccs irányítását, a hazaiak egyszer sem vezettek, így magabiztosan gyűjtöttük be a két pontot.

–  Döntő volt, hogy jól kezdtük a meccset – értékelte a Breszt elleni összecsapást a kapitány, Bánhidi Bence. – Jól működött a védekezésünk, amely hatékony volt, és ez megalapozta az eredményt. Végig stabilak voltunk, nem inogtunk meg, persze, akadtak hibák, ez főleg támadásban mutatkozott meg, de végül magabiztosan hoztuk a meccset. Senki ne gondolja, hogy könnyű a Breszt ellen játszani, nagyon nehéz volt. Biztos vagyok abban, hogy több csapat is megszenved majd itt.

A lényeg, hogy nekünk nem volt ilyen gondunk. Mirko Alilovic pazarul védett, és Mikler Roland is sokat hozzátett a győzelemhez. A meccs legeredményesebb játékosa spanyol légiósunk, Imanol Garciandía volt. Jobbátlövőnk egészen a hajráig hibátlan mutatóval rendelkezett, hiszen hét lövéséből mind a hét a kapuban landolt. Egyetlen egyet hibázott, azt is a szélről, ami belefért. Dean Bombac is rendesen megszórta magát, irányítónk 291 gólt szerzett szegedi színekben a BL-ben, így közelít a Háromszázasok elit klubjához, amelynek Balogh Zsolt (324) és Jonas Källman (325) a tagja. Szerencsére a Meskov elleni mutatónk is javult, immár kilenc meccsen hét győzelmet és két vereséget könyvelhettünk el ellenük.

Sokat nem pihenhetünk. Pénteken utazunk haza Magyarországra, de nem Szegedre, hanem Dabasra, hiszen szombaton 17 órakor a Ferencváros otthonában lépünk pályára. Következik a K&H férfi kézilabda ligában egy újabb feladat.

–  Koncentráció! Ez lesz a legfontosabb a Fradi ellen. Az, hogy jól kezdjük a meccset, mert ellenfelünk veszélyes, gyors csapat, de mi önbizalommal telve érkezünk haza. Ez pedig sokat ér ebben az erőltetett menetben – nyilatkozta Bánhidi Bence. .

A Fradi elleni találkozónkat az M4 Sport+ élőben közvetíti. Legközelebb október 14-én (csütörtök) az újszegedi sportcsarnokban 18.45-kor a norvég Elverum Handball ellen lépünk pályára. A meccsre a jegymester.hu oldalon már lehet belépőt vásárolni.

Közzétéve: 2021.10.01.

TOVÁBBI HÍREK

2021
10/24
Remek második félidővel hangoltunk a Hét meccsére

Kiváló második félidei játékkal, magabiztos, 38-29-es győzelemmel hangoltunk a Hét meccsére, a dán Aalborg Handball elleni hazai rangadóra.

2021
10/22
Vasárnap a Kis Veszprémet fogadjuk

Jön az újabb feladat, vasárnap 17 órakor a Fejér B.Á.L. Veszprém csapatát fogadjuk a K&H férfi kézilabda ligában.

AZ ÖSSZES HÍR