Nem volt kérdés a magabiztos győzelem

Vissza
Nem volt kérdés a magabiztos győzelem

Harmadik meccsünket is magabiztosan nyertük a K&H férfi kézilabda ligában. Az újonc NEKA ellen 40-22-re diadalmaskodtunk.

PICK Szeged–NEKA 40–22 (25–14)
Férfi kézilabda, NB I., 1. forduló, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 5, Garciandía 5, Gaber 1, Bánhidi 3, Bodó 3, Blonz 7/2. Csere: Mikler (kapus), Bombac, Szilágyi 2, Frimmel 4, Martins 4, Tönnesen 2, Mackovsek 3, Henigman 1, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
NEKA: Palasics – Krakovszki Zs. 1, Dely 2, Mikita, Papp T. 2, Bendicsek 5, Sisa 3/2. Csere: Aleksza (kapus), Temesvári 2, Szeitl L. 2, Kiss A. 3, Kecskés, Tárnoki, Krakovszki B. 1, Simotics 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

Főpróbát tartottunk a jövő heti Montpellier elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A K&H férfi kézilabda ligában az újonc NEKA volt az ellenfelünk. A keretünkből Rosta Miklós kisebb sérülés miatt kimaradt, míg Bogdan Radivojevics pihenőt kapott, így két fiatal, Hegedűs Patrik és Szilágyi Benjámin került be a tizenhatos keretbe. Jó hír volt mindenképpen, hogy Bodó Richárd meggyógyult, míg Borut Mackovsek sérülése is rendbe jött. A spori egyik szektorát szépen megtöltötték a HLKC-s fiatalok, a vásárhelyi fiatalok csapatépítő programnak választották a meccset, nagy tapssal és szurkolással köszöntöttek bennünket.

Klubunk ismét jutalmazta azokat a fiatalokat, akik a pályán és a tanulásban is kiemelkedően teljesítettek. A KÉSZ Consulting Kft. jóvoltából ismét tableteket vehettek át a gyerekek, amelyeket Klementisz-Csikós Gábor, Kárpáti Krisztián és Fekete Róbert adtak át.

Jó tanuló, jó sportoló díjazottjai, U8: Roskó Dávid. U9: Hegedűs Marcell. U10: Vadkerti Regő. U11: Molnár Kristóf. U11: Rozinka Szabolcs. U13: Vágvölgyi Előd. U15: Pácza Dániel. U16: Német Mark. Ifi2: Juhász Kristóf. Serdülő 2: Havrincsák Gábor. Serdülő: Nagy-Gáspár László.

Gyorsan vezetést szereztünk, Alexander Blonz robogott a kapuig, majd értékesítette a ziccert. Bendicsek Ákos válaszolt még erre, ez a NEKA történetében történelmi találat volt, hiszen ez volt a vendégek első NB I-es gólja. Blonz továbbra is remekelt, így norvég szélsőnk eredményességének is köszönhetően pillanatok alatt elléptünk 6-3-ra. Nem vett vissza a tempóból az újonc sem, így remek volt az iram. Imanol Garciandía tartott lövőbemutatót, spanyol légiósunk szétbombázta a NEKA kapuját. A félidő hajrájában Borut Mackovsek és Miguel Martins is eredményes volt, így a félidőben már 25-14-re vezettünk.

Jól kezdtük a második játékrészt, zsinórban három gólt lőttünk, míg a frissen beálló Mikler Roland közel öt percig egyet sem kapott. Küzdött, hajtott a fiatal NEKA, de a távolság egyre nőtt a két csapat között. A szélsőink robogtak, az átlövőink pedig kintről voltak eredményesek. Az utolsó tíz percben már a két szegedi akadémista, Szilágyi Benjámin és Hegedűs Patrik is szerepet kapott. Szilágyi kétszer is eredményes volt, 39-19 állt az eredményjelzőn. A hajrában faragott a hátrányából a vendégcsapat, de így is magabiztosan, 40-22-re hoztuk a harmadik meccsünket a K&H férfi kézilabda ligában.

Legközelebb szeptember 15-én (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában, a Montpellier otthonában lépünk pályára.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Elégedett vagyok a hozzáállással és a végeredménnyel is, mert tavaly egy hasonló BL-főpróbán már a PSG-n járt az eszünk. Jól játszottunk, gratulálok a fiúknak.
Hegedűs Patrik, a PICK Szeged játékosa: – Örülök a sok lehetőségnek. A NEKA játékosai sokat mozogtak, ezáltal kellemetlen ellenfélnek bizonyultak. Egyre több jó megoldásom van a meccseken, igyekszem minél több mindent kamatoztatni az első osztályú tapasztalatokból az NB I./B-ben is.
Sótonyi László, a NEKA vezetőedzője: – Gratulálunk, mindig nagy öröm a Szeged ellen játszani, sok sikert kívánunk nekik a BL-ben. Példakép a játékuk és az edzőjük, rengeteg tapasztalatot szerzünk mindig itt. Két éve ez egy álom volt még, hogy NB I.-ben játszunk. Büszkék vagyunk rá, hogy ma itt lehettünk. Maximalista vagyok, ezért kiemelni nem tudok dolgokat, túlságosan tiszteltük az ellenfelet, reális különbség született.
Dely Márton, a NEKA játékosa: – Gratulálok a Szegednek, nagy élmény volt, hogy a bajnok otthonában léptünk pályára először az NB I.-ben. A saját dolgunkkal kell foglalkozunk, a szegediek gyorsabbak, taktikailag fegyelmezettebbek voltak, jó tanulópénz volt ez számunkra.

 

Közzétéve: 2021.09.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR