Dr. Szűcs Ernő Péter: megyünk tovább csak előre!

Vissza
Dr. Szűcs Ernő Péter: megyünk tovább csak előre!

Július 26-án elkezdjük a felkészülést a 2021–2022-es szezonra. Az új idény rengeteg izgalmat és különleges eseményt tartogat majd. Klubunk elnökével, dr. Szűcs Ernő Péterrel beszélgettünk.

 Várja már a kezdést?

 Mindig izgalmas újra kezdeni egy idényt, nekivágni az újabb feladatnak. Várom a startot, mert rengeteg új dolgot és izgalmat tartogat az új szezon.

 Sokat gondol még vissza a negyedik bajnok címre?

 Igen! Eszembe jut sokszor! Úgy gondolom, erőt ad mindenkinek, ha erre gondol, rengeteg pozitív energiát lehet ebből meríteni. Ha egy ilyen győzelmet érsz el, rengeteg jó érzést vált ki az emberből. Kemény év volt mögöttünk sok váratlan nehézséggel, éppen ezért nagy dolog ez a bajnoki cím.

 Mi mindig Csak előre nézünk, viszont az új  idény rengeteg különleges dolgot tartogat majd!

 Ez pontosan így van! Egyre látványosabb képet mutat az épülő új Arénánk. Idén az év végén ezt birtokba vehetjük, olyan létesítménybe költözhetünk, amelyre már nagyon régóta vágyott a Pick Szeged-család. Ez a szegedi férfi kézilabda életében hatalmas előrelépés, amely komoly kihívás is lesz számunkra. Nagyon várjuk már azt a pillanatot, amikor ebben a csodaszép Arénában lejátszhatjuk az első meccsünket. Minden bizonnyal felejthetetlen élmény lesz mindenki számára, de a lényeg, hogy most elérhető közelségbe került az a nap, amikor méltó helyére költözhet a csapat és a szurkolótábor.

 Decemberben lesz hatvan éve, hogy megalakult Szegeden a profi férfi kézilabdacsapat. Szép születésnap lesz!

 Méltó módon szeretnénk ezt megünnepelni. Már hónapok óta készülünk erre, az új idény első hónapjai erről a hatvanéves évfordulóról szólnak majd. A szegedi kézilabda hatalmas utat járt be, ezért hálásak vagyunk az elődeinknek, akik nélkül nem lehettünk volna sikeresek. Mi megyünk tovább az úton, szeretnénk még jobbak, még sikeresebbek lenni. Mindig is a munkában hittünk, és ez most sem változott.

 Mit vár a következő szezontól?

 Azt, hogy továbbra is legyen ilyen összetartó a #handballfamily. Nekünk fontos volt, hogy egy sikeres csapat mellett közösséget is építettünk. Jó látni, hogy kékbe öltözik a lelátó, mennyire szeretnek bennünket a szurkolóink. A játékosok szeretnek Szegeden, egy stabilon működő klub vagyunk, rangot vívtunk ki Európában, sok-sok játékos viseli büszkén a Szeged mezét. Persze, az említett dolgok mellett fontosak a győzelmek is. A keretünk változik, több tehetséges fiatal játékos is csatlakozik hozzánk, így fontos lesz, hogy ők minél gyorsabban beépüljenek. A jövőt építjük Szegeden, de azzal a komoly és nem titkolt céllal, hogy minél több győzelmet arassunk, sikerekkel ajándékozzunk annak a szurkolótábornak, amely mindig mellettünk áll.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2021.07.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR