Kezdődik a gladiátorképzés!

Vissza
Kezdődik a gladiátorképzés!

A következő szezont új erőnléti edzővel kezdi meg csapatunk. Slobodan Acimov Siófokról teszi át székhelyét a Tisza-partra, és amint megkóstolta a szegedi halászlevet, azonnal kemény munkába vág a felkészülés során.

Mutatkozzon be néhány szóban a szurkolóinknak! Mióta dolgozik a szakmában? És milyen kapcsolata van a kézilabdával?

Azzal szeretném kezdeni, hogy nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen patinás klubhoz szerződhettem, és az a célom, hogy sok szép sikert érjünk majd el a csapattal. Korábban kézilabdáztam, ahogyan a feleségem, Ana Djokics is, aki Győrből lehet ismerős a sportág kedvelőinek. Tíz éve dolgozom erőnléti edzőként. A Budvanska Rivijera röplabdacsapatánál kezdtem, majd két szezont követően – ugyanennél a sportágnál maradva - a montenegrói válogatottnál vállaltam munkát. Mivel igazi kézilabdás család a miénk, nem sokkal később váltottam, és a korábban Szegeden is megfordult Dragan Djukics barátom révén Iránba kerültem, majd Izraelben a Maccabi Tel Avivnál is dolgoztam. Ezután a montenegrói férfi kézilabda-válogatott erőnléti edzője voltam, amellyel Eb-n is szerepeltünk. Onnan szerződtem Siófokra a női kézicsapathoz, és négy fantasztikus szezont töltöttem el a Balaton partján.

Az eddigi tapasztalatai alapján mennyivel másabb hölgyekkel dolgozni a férfiakhoz képest?

Ezen a szinten - legyen szó női vagy akár férfi csapatról - a profi hozzáállás mindenhol alapkövetelmény. A lányokkal talán annyiban más a közös munka, hogy ők sokkal érzékenyebbek, mint a fiúk, így náluk erősebb személyes kötődésre és több lelkizésre van szükség a közös célok elérése érdekében.

Mennyire ismeri Szegedet?

Sajnos egyáltalán nem volt még lehetőségem felfedezni új otthonomat, pedig számtalanszor elmentem az autópályán mellette, mikor Szerbia és Győr között ingáztunk a családommal. Csak jókat hallottam egyébként a városról, és az első, amit mindenképp szeretnék kipróbálni, az a híres szegedi halászlé, amiről mindenki ódákat zeng.

Remekül beszéli a magyar nyelvet. Saját döntés volt, hogy elsajátítja, vagy Siófokon tették kötelezővé?

Nagyon köszönöm, de azért jócskán akadnak még hiányosságaim. A feleségem és a gyerekeim is jól beszélik a nyelvet. Soha senki nem erőltette rám, hogy megtanuljak magyarul, de mivel Győrben és Siófokon is sok időt töltöttem, úgy éreztem, az a minimum, hogy elsajátítom az alapokat. Ez nem csak a munkámat teszi könnyebbé, hanem a hétköznapokat is, illetve ez egyfajta tisztelet az ország felé, ahol dolgozom.

Mennyire ismeri leendő főnökét, Juan Carlos Pastort? Milyenek az első benyomásai a Misterről?

Nem sokat beszéltem még a vezetőedzővel, így nem jelenthetem ki, hogy ismerjük egymást, de az eredménysora magáért beszél. Juan Carlos Pastor tapasztalt, profi szakember, aki rögtön jelezte, hogy megbízik bennem és a munkában, amit végzek. Nekem ez a legfontosabb.

Hamarosan kezdetét veszi a felkészülés a következő szezonra. Mit üzen a fiúknak? Kemény munka vár rájuk az edzőtáborban?

Nem csak az edzőtáborban, hanem az egész idényben kőkemény edzésmunkát várok el a csapat minden tagjától, hiszen a legfontosabb meccsekre nem az évad elején, hanem tavasszal kerül majd sor. Az első dolgom az lesz, hogy mindenkivel megtaláljam a közös hangot, kialakuljon köztünk a megfelelő kommunikáció, hiszen anélkül lehetetlen együtt harcolni a közös célokért. A mai kézilabda már egy igazi gladiátorküzdelem. Nekem az a feladatom, hogy igazi, harcos gladiátorokat faragjak a szegedi kézisekből, akik nem csak játékban, hanem erőnlétben is ugyanúgy felveszik a versenyt Európa legjobb csapataival.

Közzétéve: 2021.07.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR