Irány a bajnoki döntő!

Vissza
Irány a bajnoki döntő!

Magabiztos győzelmet arattunk a tartalékos Tatabánya ellen, ezzel eldőlt, hogy ott leszünk a bajnoki döntőben. A meccs előtt a biokémikust, Dr. Karikó Katalint vastaps köszöntötte.

MOL-PICK Szeged–Grundfos Tatabánya 37–19 (17–7)
K&H férfi kézilabda liga, 7. forduló, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Altmár, Horváth.
MOL-PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 6/1, Henigman 1, Kälman 3, Gaber 1, Bodó 3, Bombac 2. Csere: Alilovic, Nagy T.  (kapusok), Zsitnyikov 4, Rosta 4, Kaspárek 5, Sostaric 3/1, Canellas 1/1, M. Stranovksy 2, Tóth J. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Konecky – Hornyák B. 2/1, Paizs, Nemes 1, Bodnár 5, Zdolik 6, Molnár 2/2. Csere: Mucsi (kapus),  Krancz, Balla 1, Kis Molnár, Tóth, Matuszka. Vezetődző: Vladan Matics.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc
Hétméteres: 5/3, ill. 3/3

Vastapssal kezdődött a Tatabánya elleni meccsünk. A népes publikum Dr. Karikó Katalin biokémikust köszöntötte, aki dr. Szűcs Ernő Pétertől egy névvel ellátott mezt kapott ajándékba. Szeged leendő díszpolgára pedig fel is vette a kék mezt, majd összeállt egy csapatfotóra. Ő sem érkezett üres kézzel, a kapitánynak, Jonas Källmannak adta a védettségi igazolványokat.

Idénycsúcs a lelátón. 1000 szurkoló fergeteges buzdítása mellett kezdtük a meccset. A vendégek tartalékosan érkeztek, egyedül jóformán csak Zdolik Bence volt a keretben, a többiek pihenőt kaptak.

Ha nem is fergeteges tempóban, de jól kezdtük a meccset. Jonas Källman góljainak köszönhetően a 8. percben már 4-1-re vezettünk. Tíz perc alatt öt gólt rámoltunk be, míg egyetlen egyet kaptunk, így a 15. percben 9-2 volt a javunkra. A szurkolóink parádés hangulatot teremtettek, zengett a „Pick Szeged!” buzdítás. Bogdan Radivojevics a megszokott módon rendesen megszórta magát, így a félidőben 17-7-re vezettünk.

Bodó Richárd sistergős bombája nyitotta a második játékrészt. Ezután kicsit faragott hátrányából a fiatal Bányász, de jött Stanislav Kaspárek, és a góljainak köszönhetően pillanatok alatt 23-12 lett. A különbség pedig egyre nőtt, a fáradó vendégek egyre többet hibáztak, így csak egyetlen kérdés maradt: mennyivel nyerünk. A vége 37:19 ide, ez pedig azt jelenti, hogy ott leszünk a bajnoki döntőben, ahol a Telekom Veszprém lesz majd az ellenfelünk.

Csapatunk legközelebb szombaton 18.30-kor a Dabas együttesét fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

Juan Carlos Pastor: – A legfontosabb, hogy nem szedtünk össze újabb sérülést. Kaspárek több játéklehetőséget kapott visszajövetele után, míg Gaber picit többet pihenhetett, ez volt ennek a meccsnek a lényege.

Rosta Miklós: – Senki sem gondolta, hogy másfél év kiesik nézők nélkül. Visszatért a káprázatos hangulat a csarnokba, ami szenzációs érzés. Elértük a célunkat, ott vagyunk a bajnoki döntőben, ahol a célunk, hogy azt megnyerjük.

Vladan Matics: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelt két pontot szereztek. Elnézést kérek, hogy ilyen fiatal csapattal jöttünk, mert 15 nap alatt ez volt a hatodik meccsünk. Többen koronavírus-megbetegedés után visszamaradott tünetekkel küzdenek, illetve vannak sérültjeink, valamint Bartuczot és Balogh Zsoltot túlterheltük, ezért kaptak pihenőt. Szombaton Orosházán fontos mérkőzésünk lesz, mert a harmadik helyért győzelemre van szükségünk. A fiatalok nem vallottak szégyent, örülök, hogy egy ilyen jó csapat ellen egy ilyen lelkes közönség előtt játszhattak.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2021.05.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/03
A 14. Dabas-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Dabas KC otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es találkozója.

2024
05/03
"Légy te is donor!" szegedi csapatok közös felhívása

Szegedi sportklubok, köztük az OTP Bank - PICK Szeged is közös figyelem felkeltő felhívást fogalmaztak meg „Légy te is donor!” néven.

AZ ÖSSZES HÍR