Nem volt kérdés, hogy ki nyer ma!

Vissza
Nem volt kérdés, hogy ki nyer ma!

Magabiztos győzelmet arattunk a Dabasi KC otthonában. A K&H férfi kézilabda liga szerdai fordulójában 20–14-es félidő után 44–26-ra nyertünk.

Dabasi KC-MOL-PICK Szeged 26–44 (14–20)
K&H férfi kézilabda liga, 12. forduló, Dabas, 100 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
Dabas: Holló 1 – Ács 2, Fekete 5, Török 1, Koller 1, Szöllősi 1, Laurinyecz. Csere: Hermann (kapus), Váczi 4/1, Kende 6, Kurucz 1, Antal 2, Zatureczki, Hajdú 2. Vezetőedző: Tomori Győző.
MOL-PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 4/1, Henigman 2, Mackovsek 4, Bánhidi 4, Källman 2, Bombac 1. Csere: Alilovic (kapus), Zsitnyikov 4, Bodó 2, Rosta 4, Canellas 3, Kaspárek 1, M. Stranovsky 2, Sostaric 9/2, Bajus 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc
Hétméteres: 1/1, ill. 3/3

Nem lehetett kérdés, hogy győzelemmel ünnepeljük ezt a napot, május 12-ét. 14 éve pontosan ezen napon 31-30-ra nyertünk a bajnoki döntő első mérkőzésén Veszprémben, és nyitottuk meg az utat a második bajnoki címünk felé. Micsoda meccs volt az, hetesekkel győztük le nagy riválisunkat.

Meccs előtt jött a hír, hogy Bogdan Radivojevics és Bánhidi Bence is bekerült a 2020-2021-es Bajnokok Ligája szurkolói Álomcsapatába, ami természetesen mindenki büszkeséggel tölt el.

„Az ünnep oly szép!” – énekelte az EDDA frontembere Pataki Attila, de mi meccset jöttünk játszani a Dabas otthonába, nem ünnepelni. Mindenképpen örömteli hír volt, hogy a keretünk tovább bővült, cseh nehéztüzérünk, Stanislav Kaspárek kézsésülése rendbe jött, így jobbátlövőnk visszatérhetett. A fiatalok közül most Bajus Brunó került be a csapatba. Hazai oldalon Fekete Bálint kapta a legtöbb vállveregetést, a friss apuka éveket játszott nálunk, így több játékosunkkal is pacsizott.

Éppen Fekete Bálint góljainak köszönhetően vezetetett a meccs elején a hazai csapat, szerencsére azonban mindig egyenlítettünk, majd a 8. percben Borut Mackovsek betörésből szerzett találata után először vezettünk: 5-4. A 13. percben már kettővel vezettünk, Bogdan Radivojevics Sándor Csikar szögből vette be Holló kapuját, 8-6. A 17. percben már négy volt közte, 12-8 volt az eredmény. Ezután állandosult az öt gólos vezetésünk, Bánhidi Bence és Dmitrij Zsitnyikov járt az élen a gólszerzésben. Rosta Miklós beállóból szerzett találata zárta a félidőt, 20-14 a javunkra.

Szokás szerint a második játékrészre elővettük a hét a hat elleni játékot. Mario Sostaric is jelezte, hogy „Itt vagyok!”, az ő góljával indult a második harminc perc. Éppen az ő harmadik dugója után lett közte tíz, 25-15-re léptünk el. A különbség pedig egyre nőtt, így egyetlen kérdés maradt mekkora különbséggel nyerünk. A hajrára szerepet kapott Bajus Bruno is, aki élt is a lehetőséggel, első labdaérintését gólra váltotta. A vége: 44-26 nekünk.

Legközelebb szombaton 18.15-kor a Ferencváros vendégei leszünk. Hazai pályán május 19-én (szerda) 18 órakor a Tatabányát fogadjuk rangadón, amelyre már a jegymester.hu-n lehet belépőt vásárolni.

Juan Carlos Pastor: - Gratulálok a Dabasnak! Aki nem látta a mérkőzést, annak tudnia kell, hogy nem volt ennyire egyszerű, mint amit a végeredmény mutatt. Álmosan kezdtük a meccset, az öt-egyes védekezés, illetve a hét a hat elleni játékunk hozta meg a különbséget.

Mario Sostaric: - Elégedett vagyok a csapat és a saját játékommal. Örülök, hogy most már tudunk frissíteni is a meccsek közben. A mi feladatunk, hogy a legjobban összeálljunk a bajnoki döntőre és ott kiválóan szerepeljünk.

Tomori Győző: - Tudtuk, hogy mire számítsunk, de a kapott gólok számával így sem vagyok elégedett. A pozitívumok tekintetében nagyon örülök, hogy megjött a lövőkedvünk, régóta kérem a srácoktól, illetve szintén nagy öröm számunkra, hogy ismét nézők előtt játszhatunk.

Fekete Bálint: - Furcsa mérkőzés volt ez számomra, hiszen először játszhattam volt csapatom ellen. Én is úgy érzem, hogy jól kezdtem a meccset, és azon leszek, hogy ezt a formámat tudjam tartani a hátralévő találkozókon is.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2021.05.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/03
A 14. Dabas-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Dabas KC otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es találkozója.

2024
05/03
"Légy te is donor!" szegedi csapatok közös felhívása

Szegedi sportklubok, köztük az OTP Bank - PICK Szeged is közös figyelem felkeltő felhívást fogalmaztak meg „Légy te is donor!” néven.

AZ ÖSSZES HÍR