Búcsúztunk a Bajnokok Ligájától

Vissza
Búcsúztunk a Bajnokok Ligájától

Nagyot harcolva búcsúztunk az EHF Bajnokok Ligájától. A címvédő THW Kiel hazai pályán 33-28-ra legyőzött bennünket, így kettős sikerrel jutott a legjobb nyolc közé.

THW Kiel-MOL-PICK Szeged 33–28 (18–15)
EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, Kiel, Wunderino Aréna. Vezette: Madsen, Mortensen (dánok).
THW Kiel: N. Landin – Ekberg 7/3, Weinhold 2, Pekeler 1, Wiencek 7, Sagosen 9, M. Landin 2. Csere: Reikind 2, Zarabec, Horak, Duvnjak 1, Voigt, Ehrig, Sunnefeldt 2. Vezetőedző: Filip Jicha.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 1/1, Kaspárek 2, Bombac 5, Bánhidi 3, Bodó 1, Källman 1. Csere: Mikler (kapus), Gaber 1, Canellas 2, Radivojevics 7/2,  M. Stranovsky 1, Mackovsek 2, Rosta, Vujin 2.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8 ill. 8 perc
Hétméteres: 4/3, ill. 5/3

Azért a kieli Arénának még így üresen is varázsa van. Igazán jó lesz amikor elkészül a miénk is, mert ilyen körülmények között játszani, mindig csodás dolog, persze a legjobb az lesz, ha ott lehetnek majd a szurkolóink is.

A tét nem volt kisebb szerda este, mint a legjobb nyolc közé jutás. A BL-címvédő komoly előnyt szerzett az első meccsen, 33-28-ra nyertek ellenünk az újszegedi sportcsarnokban, így lépéselőnybe kerültek. Ugyanakkor a sportban már többször bebizonyosodott, hogy nincs lehetetlen, így mi ebben a szellemben készültünk a meccsre. Hazai oldalon visszatértek a sérültek, betegek, így Hendrik Pekeler is. Szerencsére nálunk is mindenki rendben volt, így a Szegeden szerepelt keret futott ki a találkozóra.

Az első támadásunkat nem tudtuk gólra váltani, pedig kétszer is próbálkoztunk. Sagosen révén a Kiel szerzett vezetést, azonban Kaspárek és Bánhidi góljaival fordítottunk. A 6. percben kapitányunk, Jonas Källman is beköszönt Niklas Landin kapujába, ami azt jelenti, hogy immár ő a legeredményesebb játékosunk a Bajnokok Ligájában. A szélsőnknek ez volt 325. találata. Mirko Alilovic remekelt, a 9. percben Bodó Richárd bombája után már 5-3 volt nekünk. A 10. perc végén egyenlített a német csapat, 5-5 volt az eredmény. Emberhátrányba kerültünk, Matej Gabert állították ki, ismét vezetett a THW. Sander Sagosen tarthatatlan volt ekkor. Szórták ránk a két perceket, heteseket, a 14. percben 8-5-re léptek el a hazaiak. Időt is kértünk. Mentünk Csak előre így is, a 17. percben 8-7-re jöttünk fel. Volt esélyünk az egyenlítésre, sajnos azonban döntő pillanatokban hibáztunk. A 27. percben viszont már nem, Dean Bombac verekedte át magát a védőfalon és egyenlített: 13-13. A hajrában többször is néma maradt a síp, amit a Kiel kihasznált, így 30 perc után 18-15-re vezettek a hazaiak.

Kétszer is elvették a sporik támadásban tőlünk a labdát, amellyel mindkétszer élt a THW, amely így 21-15-re elhúzott. Nem adtuk fel egy pillanatra sem, Marko Vujin találata után 24-21-re tornáztuk fel magunkat. Napközben fújt a szél rendesen Kielben, és itt a meccsen is rendesen ellenszélben játszottunk, amely nem kedvezett nekünk. A hajrában a hazaiak hibáit mi használtuk ki, így az 55. percben 29-26-ra feljöttünk. Lehetett volna még szorosabb, de nem éltünk vele, így a BL-címvédő 33-28-ra nyert ellenünk, csakúgy, mint Szegeden, így kettős győzelemmel jutott tovább.
Legközelebb vasárnap 20.15-kor  a TIPPMIX Magyar Kupa elődöntőjében a Veszprémi KKFT-val csapunk össze.

Juan Carlos Pastor:
Gratulálok a Kielnek, megérdemelten jutottak a legjobb 8 közé. Kerestük a helyzeteket, a lehetőségeket az első perctől harcoltunk, hogy előnyhöz jussunk, de mégis a Kiel jutott 3 gólos előnyhöz. Megpróbáltunk közelebb kerülni, de sajnos nem sikerült. Nagyon rosszul kezdtük a szezont, a BL pedig most véget is ért számunkra. Fejlődnünk kell, hogy a mi szintünket elérjük, hiszen már jön a Tippmix Magyar Kupa döntője.
Minden jót kívánok a Kielnek mind a BL-ben a Német Kupában és a Bundesligában is. Két nagyon fair meccset játszottunk.

Bánhidi Bence:
Gratulálok a THW Kielnek és sok sikert kívánok nekik a továbbiakra. Azt gondolom, hogy otthon veszítettük el ezt a párharcot. Azért jöttünk, hogy jobban játszunk, egymásért küzdjünk, javítsunk, tegyünk egy lépést előre hiszen még nagy céljaink vannak idén. Megpróbáltunk mindent, nagyon kemény párharc volt. Bízom benne, hogy jobban fogunk játszani és a Covid már végzett velünk. Mindenképpen szeretnénk nyerni valamit a szezonban. 

Filip Jícha:
Nagy tisztelettel mentünk bele ebbe a párharcba. Igazán megkönnyebbültem, hogy a feladatot végrehajtottuk, a játékosaim végig fókuszáltak maradtak. Tudtuk, hogy Pastor mester készül valamire ellenünk a második félidőben, ezért is mentünk előre a 7-6 elleni játékkal. Nagyon boldog vagyok. Sok sikert kívánok a Szegednek a következő feladatokhoz a bajnokságban és a kupában. Nagyszerű esténk volt.

Niklas Landin:
Nagyon boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk, valamint hogy két nagyon jó meccset játszottunk egy nagyon erős Szeged ellen. Egy lépéssel, egy jó lépéssel közelebb vagyunk a céljainkhoz. Kontroll alatt tartottuk a párharcot. Külön nagy öröm számomra, hogy újra játékban lehettem.

Tudósítás: Süli Róbert

 

Közzétéve: 2021.04.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR