Ellenfelünk az EHF-kupában: Sporting Lisszabon (frissítve!)

Vissza
Ellenfelünk az EHF-kupában: Sporting Lisszabon (frissítve!)

Csapatunk az EHF-kupában a legjobb négy közé jutásért a Sporting Lisszabon lesz az ellenfelünk.

Az első meccset idegeben vívja (április 19. vagy 20.), a visszavágót rendezik az újszegedi sportcsarnokban (április 26. vagy 27.). A négyes döntő házi gazdája Berlin lesz. A Füchse Berlin, mint rendező már ott a fináléban, amit május 17-én és 18-án rendeznek.

Juan Carlos Pastor: – A legfontosabb, hogy a Sporting is egy komoly csapat, nem szabad lebecsülni őket. Idegenben, Dániában, a Skjern otthonában is fölényesen nyertek, ez pedig komoly fegyvertény. Célunk nem is lehet más, mint kiharcolni a berlini négyes döntőbe jutást. Megpróbálunk minél alaposabban felkészülni az ellenfelünkből, és akkor nem érhet bennünket semmilyen meglepetés.

Marko Krivokapics másodedző, aki éveket játszott Portugáliában: – Éppen hétfő este a Szeged VTV-ben azt mondtam, hogy legyen a Sporting az ellenfelünk. Ez bejött, jobb, mint ha a román Constatával kellett volna harcolnunk. A lisszaboni együttes is csapatként harcol, ebben rejlik az ereje. A Benficával kétszer is döntetlent játszottak a bajnokságban, így hasonló játékerőt képviselnek, mint a harmadik fordulóbeli ellenfelünk. Úgy gondolom, hogy ha megszokott játékunkat nyújtjuk, akkor ott leszünk a Final Fourban, kiharcoljuk a berlini négyes döntőbe való részvételt.

Kíváncsiak voltunk, a Pick Szeged Facebook-oldalán hogyan vélekednek a szurkolók a portugál csapatról. Íme, néhány hozzászólás!


Siskovics Zoltán: – A lehető legjobb forgatókönyv alakult ki, ráadásul a két francia csapatból az egyiktől biztos megszabadul a Pick.

Szél Csaba: – Nem lebecsülendő csapat, de komolyan kell venni a párharcokat, és bent vagyunk a Final Fourban!! Csak előre!!!

Debreczeniné Kőházi Edina: – Nyilván le kellett tennie a Sportingnak is valamit az asztalra, hogy idáig eljusson, de bizakodunk, mostanában nem hagy cserben minket a csapat. Nagyon jók a fiúk!!! Hajrá!!!

Karáth Attila Péter: – Szerintem a Sporting nem rossz csapat, de a Szeged sokkal jobb. Hajrá, fiúk!

Fodor István: – Nem szabad lebecsülnünk őket, de ha a fiúk jól játszanak, akkor nem lehet kérdéses a továbbjutás.

A párosítás: Sporting Lisszabon-Pick Szeged, Nantes-Montpellier, Constanta-Lugi.

A Sporting magabiztosan jutott tovább a francia Montpellier mögött a csoportból. A galloktól kapott ki kétszer (36–31 idegenben, 30–27 otthon), a többi meccsét simán nyerte. Ez mindenképpen figyelemre méltó. A dán Skjern ellen nagyot fordított hazai pályán a luzitán alakulat, hiszen a félidőben még a vendégek vezettek 16–10-re, majd a Sporting 30–28-ra diadalmaskodott. Az EHF góllistáját éppen egy Sporting-játékos, Portela vezeti, eddig 48 gólt dobott. Egyetlen légiósuk van, a kubai Carol Marzo, a többiek mind portugálok.

- süli róbert -

Közzétéve: 2014.04.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR