Pióker Sándor 20 éve dolgozik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál

Vissza
Pióker Sándor 20 éve dolgozik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál

Pióker Sándor közismert alakja Szegednek. Legendás edzők, testnevelő tanárok, sportvezetők sorozatunkban a Szegedi Dózsa, a Szeol AK és a Pick Szeged gyúrójával beszélgettünk. A mindenki által csak Pikinek szólított masszőr 20 éve dolgozik a Tisza-parti k

„Miért lettem Piki?” – kezdte a beszélgetést Pióker Sándor, aki szeptember 1-jén volt 20 éve, hogy elkezdett dolgozni a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál. Mindenki Piki bácsija egy igazi történelemkönyv. Sok nagy csatát megélt a gyúró, elárulta, hogy még „futballista” korában kapta a becenevet. Hogy kitől, arra már nem is emlékszik. Mindenki így hívja, nem is figyel arra, ha valaki azt mondja: „Pióker!”

„Nem tudok én kézilabdázni és focizni sem, nem is erőltettem sosem, ügyetlen voltam hozzá!” – folytatta mondandóját.

Nagy kedvenc, ez nem vitás. 1993. szeptember 1-jén állt munkába a Pick Szegednél, Bajusz Sándorral és Grőber Mátyással, a Tisza-parti közönség két későbbi kedvencével kezdett. Kedvenc lett ő is.

„Sohasem erre törekedtem, csak arra, hogy mindenkivel jóban legyek. Szerencsére a játékosokkal, az edzőkkel gyorsan megtaláltam a hangot, nagyon sok kézilabdáshoz, futballistához barátság köt!”

Amikor még Nagy László Barcelonában kézilabdázott, akkor mindig a programjába illesztette, hogy felkeresse

Pióker Sándort, legtöbbször barátjával, Iker Romeróval látogatta meg a gyúrót. Beszélgettek, ittak egy sört. Ez is jól mutatja, hogy a kézilabdásoknak mit jelent Piki.

„Igazán akkor ismertek meg az emberek, amikor a Szeol AK a Honvéd ellen játszott az SZVSE-pályán. Nyertünk 4–3-ra, Garaba Imre, a fővárosiak válogatott játékosa azonban megütött! Azóta sem találkoztam vele, de a szegedi közönségnek tetszett a harcosságom.”

Az Anna fürdőben kezdett el dolgozni, majd következtek a szegedi dózsás évek. Remek együttes jött össze a Hunyadi téren, innen vezetett az út a Szeol AK-hoz. Itt azonban a vezető bérfeszültség miatt felmondott Piókernek. Ekkor kereste meg Kővári Árpád, és csalta át a kézilabdacsapathoz.

„Háromszor voltam kopasz a Pick-éra alatt. A nagy győzelmek után nyírták le a hajam. Ma már nem engedném. Melyik volt a legkedvesebb győzelmem? Az ifi Eb-n aratott siker Nagy Lacival, Laluska Balázzsal és Buday Danival. Erre emlékszem a legszívesebben.”

A Metalurg Szkopje elleni BL-visszavágó előtt a vezetés és a csapat egy hatalmas tortával köszöntötte a gyúrót.

„Nagyon jólesett ez a megemlékezés, örültem neki. Juan Carlos Pastor a 30. edzőm, akivel együtt dolgozom. Minden trénerrel kijöttem, tetszik a spanyol stílus, nagyon jó embernek ismertem meg eddig a Pick Szeged vezetőedzőjét, és én nagyon bízom benne. De ez így volt mindenkivel, Skaliczki László is a kedvenceim közé tartozott, de most már mennem kell, vár a munka!”

Piki elköszönt, ment az öltözőbe, hiszen szerda este bajnokit játszott csapata a Juniorválogatott ellen. Kikészítette a mezeket, nadrágokat, a törülközőket, az ásványvizet. A csapatért dolgozik, a szegedi sportért, ez pedig nagy dolog, mert tiszta szívvel teszi.

Süli Róbert

forrás: Délmagyarország

Közzétéve: 2013.09.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR