Elhunyt Bagaméry László

Vissza
Elhunyt Bagaméry László

Nagy veszteség érte Szeged sportéletét. 77 éves korában elhunyt Bagaméry László ismert sportújságíró.

Réges-régen, a hetvenes és nyolcvanas években nem léteztek még honlapok, nem volt közösségi felület, így az emberek az újságokból, a rádió és a tévé híreiből értesültek az eredményekről, a legfrissebb sporthírekről. A Délmagyarország sportrovatának vezetője, Bagaméry László rengeteg meccsünkről tudósított, nagyon sok Volán-mérkőzésről adott hírt. Legendás alakja volt a városnak, sokat tett azért, hogy klubunk ilyen népszerű legyen.

Az első nagy nemzetközi győzelmünkről is ő tudósított: itthon a KEK-ben 27-22-re nyertünk a Barcelona ellen. Jött a visszavágó. Nem adta semmi a meccset, így „Baga” (mindenki így hívta a városban) telefonon tartotta a kapcsolatot a csapattal. Égtek a Délmagyar vonalai, mert a szurkolók tudni akarták az eredményt. Csak 15-13-ra kaptunk ki, így továbbjutottunk. Másnap Szegeden mindenki Délmagyarországgal a kezében sétált az utcán. Olvasták Bagaméry László tudósítását a nagy győzelemről.

Drága Baga! A MOL-PICK SZEGED búcsúzik Tőled, nem feledünk, továbbra is a klubunk része maradsz. Isten veled!

Közzétéve: 2021.01.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR