Nekünk nyolc! Továbbjutottunk az EHF-kupában!

Vissza
Nekünk nyolc! Továbbjutottunk az EHF-kupában!

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az EHF-kupa csoportkörének utolsó fordulójában a svéd IFK Kristianstadot fogadta, az újszegedi sportcsarnokban 29-18-as győzelmet aratott, ezzel pedig továbbjutott a C csoportból.

Pick Szeged-IFK Kristianstad (svéd) 29-18 (16-9)
Férfi kézilabda EHF-kupa, C csoport, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2200 néző. Vezette: Argyridis, Mouttas (ciprusiak).
Pick Szeged: Mikler - Laszica 1, Ancsin 7, Mindegía 2, Zubai 3, Ilyés 3, Källman 3. Csere: Larholm 2/1, Vadkerti, Vranjes 2, Balogh 5/3, Prce, Blazevic, Gidai 1, Czina. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
IFK Kristianstad: Beutler - Larsson 2, Cederholm 2, Gudmundsson 1, Lindgren, Lindskog 5, Jepson. Csere: Lucau (kapus), Madsen 4/2, Olsson 4, Pettersson, Röxner. Vezetőedző: Ola Lindgren.
Hétméteres: 6/4, ill. 2/2.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

Remekül kezdte utolsó EHF-Kupa csoportmérkőzését a Pick Szeged, amit az is bizonyít, hogy a Kristiandstad két és fél perc után máris időt kért. Ancsin Gábor szerencsés találata után jött Ilyés Ferenc bombája, majd Kallmann labdaszerzés utáni ziccere, de a vendégek taktikai értekezélete után is hengereltek a hazaiak: Mikler védései, Larholm hetesgólja, majd Mindegia találata után, 5 és fél perc játékot követően jött a svédek első gólja.

Ancsin jó formája révén gyorsan visszaállt az öt gólos különbség, Ilyés Ferenc védekezése és emeléses találata élményszámba ment, aogy Ancsin és Zuai összjátéka is. Ekkor már hét volt közte, jött egy sima, majd egy kettős emberelőny a Picknek, a Kristianstad mégis faragott a hátrányból, Larholm ebben az időszakban hetest, Vadkerti
pedig ziccert rontott. Mikler Roland bravúrjaira továbbra is lehett számítani, majd Balogh Zsolt percei következtek: hetesből, majd akciók végén is eredményes volt, míg az ellenfélnél Olsson és Madsen ünnepelhetett többször. Az első játékrész Blazevic kiállításával és Lindskog góljával ért véget 16-9-nél.

A második félidő elején Cederholm révén gyorsan öt gólosra apadt az előnyünk, Ancsin egy gyors duplával válaszolt, majd Kallmann is egymás után kétszer talált be. A svédek időkérése után Tatai Péter állt a Szeged kapujába, ami remek döntésnek bizonyult: percekig nem lehetett túljárni az eszén, amit a Pick támadói ki is használtak, 13 gólosra növelték a különbséget.

A végig remekül játszó Madsen vetett véget a hosszú svéd gólcsendnek, de a Kristianstad közben Gudmundsson után Röxnert is elveszítette sérülés miatt, a Pick Szeged pedig még Vadkerti Attila kiállításánál sem állt le a gólgyártással. Az emberhátrányban is jó formát mutató Picket az utolsó másodpercben állva tapsolta a közönség, amely végül 29-18-as győzelemnek örülhetett.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor: - Komolyan vettük a találkozót, ennek köszönhetően már az elején ötgólos előnyt szereztünk a jó védekezésnek és a kapusteljesítménynek köszönhetően. Örülök, hogy mindenki lehetőséget kaphatott, és annak is, hogy Ancsin Gabi magabiztos teljesítményt nyújtott. Balogh Zsolti kevesebbet játszott, mert van egy kis problémája. A mi csoportunk volt a legnehezebb a négy közül, tele a bajnokságaik élmezőnyében lévő együttesekkel, nagy fegyvertény, hogy továbbjutottuk. Várjuk az április elsejei sorsolást!

Ola Lindgren: - Az elejétől kezdve sima volt a meccs, nem voltunk egy súlycsoportban. Keményebben kell dolgoznunk, hogy egyenrangú ellenfelei legyünk az ezen a szinten jegyzett csapatok ellen.

Jonas Larholm: - Örülünk a győzelemnek, de svédként azt is jó volt látni, hogy ellenfelünk fiataljai hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak. Keményen dolgozunk, hogy ott legyünk a legjobb négy között, amelyre meg is van minden esélyünk.

Herdeiro Lucau: - Nagyon nehéz meccs volt, sok indítást vezetett a hazai csapat, de próbáltuk a legjobbunkat nyújtani. Be kell látnunk, hogy a Pick Szegedben több jó játékos szerepel, mint nálunk, minden poszton erősebb volt ellenfelünk.

 

Közzétéve: 2014.03.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR