#kékek vb-blog - Ilyen a napunk (Mikler Roland, 1. rész)

Vissza
#kékek vb-blog  - Ilyen a napunk (Mikler  Roland, 1. rész)

Jön az első rész a #kékek vb-blogban. Csapatunk magyar válogatott kapusa, Mikler Roland ad helyzetjelentést Egyiptomból, meséli el az első napokat.

 "Szerencsésen megérkeztünk. Azért ez az utazás már nem olyan, mint évekkel ezelőtt. Furcsa, hogy alig vannak a reptéren. Mi is figyelünk mindenre, rendszeresen fertőtlenítjük a kezünket, szóval fő a biztonság, az egészség. Én mindig zenét hallgatok vagy filmet nézek, így számomra gyorsan telik az út.
Egyiptom! Egyszer jártam már itt, 2012-ben nyaraltam a párommal az észak-afrikai országban. Sok téli cuccot szerencsére nem kellett pakolnunk, hiszen 26 Celsius-fok volt, amikor megérkeztünk. A melegítő felső gyorsan lekerült, már pólóban szálltunk fel a buszra. A szobatársam évek óta Székely Marci, előtte Zubai Szabi volt. Sokat beszélgetünk, főleg a gyereknevelés a téma, de természetesen a vébé is főszerepet kap.

Két ellenfelünket igazából nem ismerjük. Azért a térképen keresnem kellett a Zöld-foki szigeteket, de azóta tudom, hogy több szigetből áll az ország, és közel félmillióan élnek ott. Ellenük kezdünk, ez remek kis bemelegítés lesz, legalábbis reménykedem, hogy játszhatunk, bár egyre több játékos kapja el ellenfelünknél a koronavírust, így ez elég bizonytalan most. Ez nem jó, mert nagyon régen játszottunk együtt. Utána pedig Uruguay következik, majd a németek elleni rangadó zárja a csoportküzdelmeket.

A szoba jó, az ágy kényelmes, eddig az étkezéssel sincs gond, akadnak azért furcsaságok a szállodában, de vigyázunk magunkra. Szerencsére a napsütés sok mindenben segít. Mi Gízában játszunk. Nem akartam elhinni, amikor olvastam, hogy nyolc és félmillióan élnek itt. Igaz, összeolvadt Kairóval, éppen ezért ekkora a város. A közelünkben találhatók a piramisok, de mivel buborékban élünk, így esélyünk sincs közelről megnézni őket. De nem is ezért jöttünk, hanem azért, hogy minél eredményesebben szerepeljünk. Úgy, ahogyan egy éve az Európa-bajnokságon.

Az otthoniak jól vannak, a feleségem nagyon sok videót küld, Narina és Dominik igen mozgékony, nagyon sokat játszanak. Természetesen sokszor beszélünk, és mindig nagyon édesek, nagyon örülnek, ha meglátnak. Ez nagy erőt ad nekem, mert sohasem könnyű ilyen hosszú időre otthon hagyni a családot. Ma meccsnapra ébredtünk, jó lesz már játszani, várom. Remélem, ti is, és szurkoltok nekünk, mert mindig jó olvasni a sok-sok üzenetet, amelyet tőletek kapunk. Szóval, remélem meccsre fel! Hajrá, magyarok!"

 

Közzétéve: 2021.01.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR