Munkához láttunk! Túl az első edzésen

Vissza
Munkához láttunk! Túl az első edzésen

Hétfő délelőtt munkához láttunk. Egyelőre foghíjas kerettel, hiszen 11 játékosunk a héten kezdődő egyiptomi világbajnokságon szerepel.

„Szia!” „Helló!” – ezt lehetett hallani hétfő délelőtt 10 óra körül leginkább az újszegedi sportcsarnok környékén. Foghíjas kerettel elkezdtük a felkészülést, 2021. első edzésén vettek részt a játékosok. Ha tornasorba álltak volna a srácok, az nem lett volna hosszú. Jó hír viszont, hogy felmentést senki sem kért, így mindenki egészségesen tért vissza az ünnepek után. Mirko Alilovic, Jonas Källman, Martin Stranovsky, Mario Sostaric, Luka Stepancic, Kecskés Dániel kezdte el a munkát. Mint ismert, tizenegy játékosunk az egyiptomi világbajnokságon szerepel, míg Bogdan Radivojevics a hét második felében csatlakozik hozzánk. Bogi remek hangulatban tér majd vissza, hiszen a szerb válogatottal Európa-bajnoki selejtezőn előbb legyőzték a franciákat, majd idegenben döntetlent játszottak a gallokkal.

Az első tréningen Bubori Kornél erőnléti edző játszotta a főszerepet. Felméréssel indult a nap, főleg futás szerepelt a programban. A játékosok néha úgy érezték, hogy egyre kevesebb a levegő a sporiban, de szerencsére mindenki jól teljesített - Jonas Källman járt az élen, kedden délelőtt hosszabb interjút láthatnak majd vele -, és jó állapotban tért vissza. Kis pihenő következett, majd a konditerembe invitálta a tréner a keret tagjait. Pörgős kis erőnléti foglalkozást vezényelt, repkedtek a súlyok, természetesen a poénok sem maradtak el, így a hangulatra sem volt panasz.

A hét erről szól, délelőtt főként a fizikai felkészítés játssza a főszerepet, esténként pedig már a labda is előkerül.

Kedden jön a #kékek podcast negyedik adása. A vendég az első bajnokcsapatunk kapitánya, a PICK Kézilabda Akadémia kapusedzője, Fekete Róbert lesz.

Szerdán pedig beindul a nagyüzem az egyiptomi vébén is. A magyar válogatott éppen ezen a napon kel majd útra, és ennek kapcsán rendszeresen Vb-bloggal jelentkezünk a honlapunkon. Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Rosta Miklós számol majd be az egyiptomi napokról. A meccsnapok után pedig klubunk Instagram-oldalán élő interjúkat láthatnak a szegedi válogatott játékosokkal.

Második csapatunk, a PICK SZEGED U22 két meccset is játszik a héten. A Kárpáti Krisztián által irányított együttes remekül kezdte a Szerencsejáték Zrt. Liga Kupát, az első meccsen idegenben, a Mizse KC ellen 32-29-re nyertek. Pénteken ismét a Lajosmizse lesz hazai pályán az ellenfelük, majd vasárnap a Békést fogadják zárt kapus találkozón.

Jonas Källman interjú:

Cikk: Süli Róbert

Közzétéve: 2021.01.11.

TOVÁBBI HÍREK

2021
01/14
#kékek vb-blog - Ilyen a napunk (Mikler Roland, 1. rész)

Jön az első rész a #kékek vb-blogban. Csapatunk magyar válogatott kapusa, Mikler Roland ad helyzetjelentést Egyiptomból, meséli el az első napokat.

2021
01/15
Szegedi gólok a világbajnokságon (2. nap)

Szerdán megkezdődött az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság. A második napon öt MOL-PICK SZEGED-játékos is pályára lépett.

AZ ÖSSZES HÍR