Elvesztettük a rangadót

Vissza
Elvesztettük a rangadót

16-14-es félidő után 36-24-es vereséget szenvedtünk hazai pályán a Telekom Veszprém ellen a K&H férfi kézilabda liga rangadóján.

MOL-PICK SZEGED–Telekom Veszprém 24–36 (14–16)
Férfi kézilabda NB I., 13. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Bíró, Kiss O.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 5/2, Kaspárek 3, Bombac 1, Bánhidi 4, Mackovsek 5, Källman 1. Csere: Alilovic (kapus), Bodó 4, Gaber, Canellas 1, M Stranovsky, Henigman. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – G. Marguc 6, Maqueda 2, Blagotinsek, R. Ferreira 1, A. Nilsson 7, Strlek 5. Csere: Cupara (kapus), P. Nenadics 8/2, Lékai 2, Markussen 2, Mahé, Tönnesen 3. Vezetőedző: David Davis.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

A Rangadó! Végül a magyar szuper derbivel zártuk az évet, hiszen csütörtök délelőtt értesített bennünket az EHF, hogy a HC Vardar 1961 elleni (december 22.) hazai BL-meccsünk a vendégek koronavírus-fertőzése miatt elmarad.

Mindenképpen jó hír volt, hogy Juan Carlos Pastor vezetőedző a bőség zavarával küzdött. Végre ismét rendesen megvoltunk, csak a sérüléssel bajlódó Luka Stepancic és Stefan Sigurmannsson nem játszhatott. Végül Dmitrij Zsitniykov és Kecskés Dániel maradt ki, így került be a keretbe Bajus Bruno és az élete első magyar rangadójára készülő Martin Stranovsky.

A kezdés előtt Nagy Lászlót, klubunk saját nevelésű játékosát köszöntötte Kiss Bence cégvezető, aki egy emlékplakettet adott át a hivatalosan is visszavonult kézilabdásnak. Az ünnepi események után a közelmúltban elhunyt egykori kiváló játékvezetőre, Schóber Ottóra emlékeztek a csapatok.

Furcsa volt, hogy nem hangorkánban, hanem csendben kezdődött a Rangadó.

Mi kezdtük a meccset, az első támadásból nem sikerült gólt szereznünk. A másik oldalon Strlek talált be, amelyre Borut Mackovsek egy pazar góllal válaszolt. Az 5. percben ismét Borut villant, ekkor 2-2 volt az eredmény. Szlovén légiósunk tartotta bennünk a lelket, így továbbra is döntetlen volt, 3-3. A 8. percben Bánhidi Bence kapott pazar labdát, először vezettünk, 4-3. Borut parádés volt, mindenhonnan betalált, öt gólja után 6-4 volt nekünk. A 14. percben Dean Bombac talpról engedett el egy bombát, 7-4. Az egész pad állva tapsolt. Időt is kért a Veszprém. Tartottuk a 2 gólos vezetésünket, Bodó Ricsi sistergő bombája után 9-7 volt eredmény. Elég volt két hiba, egyenlítettek a vendégek, 9-9, majd a 20. percben már 10-9-re vezettek. Jött is Juan Carlos Pastor időkérése. Nem használt, mert támadásban elbizonytalanodtunk, így a bakonyiak 12-10-re megléptek. Egy perccel a félidő vége előtt csak egy volt a vendégek előnye. Az utolsó pillanatban Petar Nenadics talált be, így 14-16 volt a félidőben az állás.

Vendéggóllal indult a második harminc perc, sőt Nik Henigman 2 perces kiállítást is kapott, amelyet kihasznált a Veszprém, 14-18. Bánhidi Bence törte meg a gólcsendünket, de ez sem adott lendületet, rengeteget hibáztunk támadásban, egyre jobban elbizonytalanodtunk, 15-20. A 39. percben időt is kellett kérnünk. Nem használt, képtelenek voltunk gólt szerezni, Cupara remekül védett. A különbség pedig sajnos egyre nőtt, a 48. percben már 28-20 volt oda. Sajnos a hajrában sem változott a helyzet, lőttünk, de sikertelenül, így a vége vereség, a Veszprém nyert 36-24-re.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Mindenki más mérkőzésre számított. Gratulálok a Veszprém sima sikeréhez, a 35. perc után semmi esélyünk sem volt a győzelemre. Két különböző félidőt produkáltunk. Az első félidőben jól kezdtünk, majd sokat hibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt. Tisztában vagyunk vele, hogy messze vagyunk a márciusi játékunktól. Remélem, hogy a világbajnokság után a rengeteg meccs, amit be kell pótolnunk, visszahozza a tavaszi szintünket. Három éve egyszer már nagy különbséggel kikaptunk itthon a Veszprémtől, akkor újrakezdtünk mindent és nagy győzelmeket arattunk utána. Elképesztően nehéz akkor nyerni, ha 36 gólt kapsz. Keményen kell dolgoznunk, hogy visszanyerjük az önbizalmunkat és azt képviseljük, amit márciusban. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a BL négyes döntőjében.

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Volt már jobb pillanatom… Gratulálok a Veszprémnek! Semmit nem valósítottunk meg abból, amit megbeszéltünk a héten. Idegesen és csalódottan játszottunk, a harcosságunkat is elvesztettük. Azt hiszem, nagyon jókor jön számunkra a téli szünet. A vb után újrakezdünk mindent. Vezettünk három góllal is, akkor nem tudom, mi történt velünk.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbséggel tudunk nyerni Szegeden. Más-más járt mindenki fejében, nem feltétlenül kizárólag a rangadó, a négyes döntő is. Kevesen tudnak 3-4 gólnál nagyobb különbséggel nyerni ebben a csarnokban.

Lékai Máté, a Telekom Veszprém játékosa: – Köszönjük a gratulációkat, ma minden összejött nekünk, főleg a második félidőben. Álmainkban gondoltuk csak, hogy ekkora lehet a különbség, régen nyertünk már Szegeden. Csak szuperlativuszokban tudok beszélni a csapatunkról, mert sok hiányzónk ellenére is ekkora különbséggel nyertünk. Nem dönt ez a siker semmiről, de a presztízs mindig számít. Bízom benne, hogy a jövő heti négyes döntőre még jobb formába lendülök.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2020.12.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/03
A 14. Dabas-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Dabas KC otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es találkozója.

2024
05/03
"Légy te is donor!" szegedi csapatok közös felhívása

Szegedi sportklubok, köztük az OTP Bank - PICK Szeged is közös figyelem felkeltő felhívást fogalmaztak meg „Légy te is donor!” néven.

AZ ÖSSZES HÍR