Továbbjutni az EHF-kupában

Vissza
Továbbjutni az EHF-kupában

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szombaton 16 órakor a svéd IFK Kristianstad együttesét fogadja az EHF-kupa C csoportjában. Utolsó csoportmeccsünket vívjuk, tétje van a találkozónak, hiszen mindenképpen pontot kell szereznünk a biztos továbbjutás kiha

Nincs mese: nyerni kell, és akkor nyugodtan várhatjuk az április 1-jei (keddi) bécsi sorsolást. Akkor nem kell másra figyelni, csak saját magunkra. Svédországban sikerült nyernünk (26–23), így minden Pick-drukker most is magabiztos győzelmet vár a csapattól.

A játékosok is átérzik a meccs fontosságát, a sikertelen nantes-i túra után kettőzött erővel tréningezett a keret. Roberto Parrondo továbbra is külön gyakorol, egyelőre még nem kerül be a keretbe. A többiek egészségesek, rendben van minden játékos.

A svédek pénteken érkeznek Szegedre. Az elmúlt fordulóban megszerezték az első győzelmüket (34–27), így meg is előzték a szlovák Tatran Prešov együttesét. Azon a meccsen a dán Madsen nyolc gólt szerzett. Legismertebb játékosa az IFK-nak Beutler kapus, aki 10 idényt húzott le a Bundesligában. Védett az SG Flensburg-Handewitt csapatában, majd a HSV Hamburg együttesében, amellyel BL-győztes lett.

A Pick Szeged csütörtökön két edzésen vett részt. Vadkerti Attila csapatkapitánnyal beszélgettünk:

– Az, ami Franciaországban történt, az eddig nem volt ránk jellemző. Szétestünk, nem tudtunk csapatként játszani, ezért lett tetemes az előnye az első félidőben a Nantes-nak. Ezután megmutattuk, hogy képesek vagyunk harcolni, feljöttünk két gólra, sőt, esélyünk lett volna még közelebb kerülni, de nem sikerült, elfogytunk, sokat hibáztunk elöl, sokat hibáztunk hátul. Ez a múlt, sokat beszéltünk róla, megnéztük videón a meccset, elemeztük, tanultunk ezekből a hibákból, tudjuk, hogy mi a dolgunk: javítani, legyőzni a Kristianstadot. A drukkereink mindig sokat segítenek nekünk. Nagy dolog, hogy ennyire mellettünk állnak. Jó érzés látni, hogy az újszegedi sportcsarnok lelátóját megtöltik a kékbe öltözött Pick-hívek, minden kézilabdás álma, hogy ilyen szurkolótábora legyen a csapatának. Nekünk pedig nem kell álmodnunk, mert ez a valóság. Egy a lényeg, hogy szombaton közösen kiharcolhatjuk a győzelmet, így szépen zárhatjuk a csoportküzdelmeket – nyilatkozta Vadkerti Attila.

- süli róbert - 

Közzétéve: 2014.03.27.

TOVÁBBI HÍREK

2021
10/26
Ez több mint rangadó: a Hét meccse!

Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligája hatodik fordulójában az előző szezon ezüstérmesét, a dán Aalborg Handball együttesét fogadjuk. A Hét meccsét vívjuk.

2021
10/25
Bánhidi Bence: Visszatérek a rangadóra!

Szerdán 18.45-kor a Hét meccsét (MOTW) vívjuk a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A dán Aalborg Handball együttesét fogadjuk. A kapitánnyal, Bánhidi Bencével hangolunk a meccsre.

AZ ÖSSZES HÍR