Gólzáporral tértünk vissza

Vissza
Gólzáporral tértünk vissza

68 nap után újból hazai pályán szerepeltünk a K&H férfi kézilabda ligában. 23-14-es félidő után 47-27-re nyertünk az Eger ellen.

MOL-PICK SZEGED–Eger 47–27 (23–14)
Férfi kézilabda NB I., 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 12/3, Kaspárek 8, Canellas 3, Bánhidi 4, Bodó 2, M. Stranovsky 1. Csere: Nagy T. (kapus), Mackovsek 7, Gaber 1, Bombac 1, Henigman 1, Kecskés 2/2, Rosta 1, Bajus 2, Rea 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Eger: Balogh T. – Lezák 4/1, Szuharev 4, Tóth R. 2, Machac 4, Schmid 1, Holdosi. Csere: Moscoso (kapus), Bernatonis 5, Kiss G., Rédei 3, Kovács M. 1, Száva 1, Mándy, Tóvizi 1, Szepesi 1. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Hétméteres: 5/5, ill. 1/1.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

68 nap után végre meccset játszottunk itthon, az újszegedi sportcsarnokban. A K&H férfi kézilabda ligában az Eger együttesét fogadtuk. A Heves megyei együttessel eddig az NB I-ben kilencszer találkoztunk, és kilencszer nyertünk. Ez a sorminta folytatódott, hiszen magabiztosan 47–27-re nyertük a meccset.

Látszott mindenkin, hogy már nagyon várta a találkozót. Remekül kezdtünk, Bogdan Radivojevics vezérletével pillanatok alatt megléptünk. Nagyon élt a Kaspárek-Bánhidi összjáték is, beállósunk tarthatatlan volt, így ő is gólokkal térhetett vissza. Ment előre az Eger is, felvállalta a komolyabb tempót, így fokozatosan nőtt a különbség. A 15. percben jöttek nálunk a friss emberek, így a lendület egy kicsit megtört. Főszereplővé lépett előre Borut Mackovsek, aki a balszélen csillogtatta meg klasszisát. Szlovén játékosunk remek gólokat szerzett, a #kékek hívek nagy valószínűséggel a meccs közvetítése alatt tapsoltak is Borut góljai után. Remek hajrát nyitottunk, az utolsó percekben három találatot is elértünk, így 23–14-es vezetéssel térhettünk pihenőre.

Vendéggóllal indult a második harminc perc, ezután gólvágónk, Joan Canellas szerzett zsinórban kettőt, így először vezettünk a meccsen tízzel. Mikler Roli is bemutatott több remek védést – az első félidőben is kiválóan teljesített –, és láthattunk Bodó Ricsitől is egy iszonyatosan nagy bombát, amely után a pókok átköltöztek inkább az alagsorba. Bogdan Radivojevics robogott, végül 12 találatig jutott, de Mackovsek és Kaspárek is gólerősen játszott. A hajrában jöttek a fiatalok, Bajus Brunó, Kecskés Dániel gyorsan gólokat szerzett, majd Rea Barnabás is megvillant, megszerezte élete első NB I-es találatait. A hajrában a fiatal Nagy Tibor kapott szerepet a kapuban, aki két remek védést is bemutatott. Rosta Miklós gólja azt jelentette, hogy minden pályára lépő mezőnyjátékosunk gólt szerzett, így volt ok az örömre. A nagy kedvvel játszó Stanislav Kaspárek ziccere zárta a meccset, így 47–27-re nyertünk, magabiztos győzelemmel tértünk vissza.

Folytatás szombaton 17 órakor Budakalászon, a meccset a hazai csapat oldalán lehet élőben követni. Ha minden kedvezően alakul, akkor jövő csütörtökön a Bajnokok Ligájában az Elverum ellen játszunk itthon. Várjuk már, úgy mint a falat kenyeret ezt a meccset, amit klubunk YouTube-csatornáján vissza tudnak nézni a #handballfamily tagjai.

Juan Carlos Pastor: – Rendes körülmények között nincs ekkora különbség a két csapat között. Örülök, hogy játszhattunk, ez a meccs is remekül szolgálta a felkészülésünket. Nekünk most minden játékperc fontos. Voltak jó dolgaink, de védekezésben akadtak hibáink. Örülök annak, hogy a fiatalok jól szálltak be a meccsbe.

Nagy Tibor: – Amikor Pastor mester szólt, hogy beállok, akkor hevesebben dobogott a szívem. Nagy dolog, hogy ilyen patinás csapatban mutatkozhattam be az NB I-ben. Felejthetetlen élménnyel gazdagodtam, még nagyobb munkára ösztönöz ez a bemutatkozás.

Tóth Edmond: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyert ilyen különbséggel. Európa két legjobb csapata volt az elmúlt napokban az ellenfelünk, így most nekünk ez jól jött  gyakorlásnak. Voltak jó dolgaink, de akadtak természetesen hibáink is, ám csak előre nézünk, számunkra most jönnek majd a komoly meccsek.

A meccs itt visszanézhető:

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2020.11.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR