Újból csatlakozunk a Plan International gyermekjogi szervezet felhívásához

Vissza
Újból csatlakozunk a Plan International gyermekjogi szervezet felhívásához

Október 11. az ENSZ Leánygyermekek Nemzetközi Napja.Az EHF Bajnokok Ligája és a MOL-PICK SZEGED is örömmel csatlakozik újból a Plan International gyermekjogi szervezet felhívásához.

Klubunk, a MOL-PICK SZEGED mindig fontosnak tartja, hogy ha segítséget kérnek tőlünk, akkor megpróbálunk egy-egy nemes ügy mellé állni, támogatni azokat. Immár harmadik alkalommal szánunk fontos szerepet a Plan International üzenetének közvetítésének.

Október 11. az ENSZ Leánygyermekek Nemzetközi Napja. 2017 óta az EHF Bajnokok Ligája is elkötelezte magát a nemzetközi szervezet támogatására, mi, a #handballfamily  2018 óta támogatjuk ezt az ügyet..

Honlapunkon, közösségi média felületeinken idén is a nemes ügyet népszerűsítjük, hogy minél több emberhez jusson el az a probléma.

Mi a célja a 2011-ben elindított kezdeményezésnek? Az, hogy előmozdítsa a lányok jogait, és felhívja a figyelmet azokra az élethelyzetekre, amelyekkel a gyermeklányok és a fiatal lányok szembesülnek, továbbá az, hogy ösztönözze a tagországokat a problémák megoldására, a lányok helyzetének javítására.

2020-ban a lányok online zaklatásának a problémájára hívjuk fel a figyelmet. A nemzetközi felmérések azt bizonyítják, hogy minden ötödik leány van kitéve ilyen jellegű a zaklatásnak. Súlyos lelki sérülést okoznak ezzel a fiataloknak, éppen ezért szeretnénk a #kékek táborán keresztül a világnak, hogy segítsünk ezeket kiszűrni.

A #handballfamily bízik abban, hogy ha mi, a népes táborunk is felhívja erre a problémára figyelmet, akkor talán előrelépés történik.

Közzétéve: 2020.10.12.

TOVÁBBI HÍREK

2020
10/28
Klubunk közleménye a breszti események kapcsán // Statement relating to the events in Brest

A Breszt elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után a hétfői koronavírus-tesztelés három játékosunknál mutatott pozitív eredményt. // English version below

2020
10/27
Elhalasztják a Flensburg elleni BL-meccsünket

Az EHF hivatalosan is értesítette klubunkat, hogy elhalasztja az október 29-re kiírt, a német SG Flensburg-Handewitt elleni hazai Bajnokok Ligája-meccsünket, amelyet későbbi időpontban játszunk le.

AZ ÖSSZES HÍR