Juan Carlos Pastor: tetszik a fiúk hozzáállása

Vissza
Juan Carlos Pastor: tetszik a fiúk hozzáállása

Csapatunk Szombathelyen edzőtáborozik. Juan Carlos Pastor vezetőedző elégedett az eddigi munkával, a fiúk remekül dolgoznak.

- Minden úgy alakul, ahogyan eltervezte?

- Maximálisan! Nagyon szépen dolgoznak a fiúk, semmin sem kellett eddig változtatni. Érződik rajtuk a fáradtság, de odateszik magukat minden edzésen, ez pedig megkönnyíti az edzők életét.

- Egyre több taktikai elemet gyakorlunk, hol tartunk ebben a műfajban?

- Látszott mindenkin, hogy ki van éhezve a játékra. Nagy lendülettel, élvezettel végeznek minden gyakorlatot. Persze, még rengeteget kell fejlődnünk, visszatérni arra az útra, amit képviseltünk, képviselünk, de még erre van időnk. Most az a legfontosabb, hogy jó alapokat szerezzünk.

- Borut Mackovseknek mennyire lesz könnyű a beilleszkedés?

- Úgy gondolom, hogy védekezésben abszolút nem lesz ezzel gond, már így az első napokban kiválóan megtalálta az összhangot a társakkal. A támadás elsajátítása több időt vesz igénybe, de még a felkészülés elején járunk, de Borut jó úton jár. Ő egy olyan játékos, aki gyorsan tanul.

- Voltak sérültjeink, ők milyen állapotban vannak?

- Luka Stepancic már a többiekkel edz, minden gyakorlatot végez, neki egy pár napot kellett könnyített munkát végeznie. Jó hír, hogy Joan Canellas szerdán már beáll futni, ez azt jelenti, nagyon szépen rendbe jött. Azért olyan ebben az időszakban nincs, hogy valakinek ne fájjon  valamije, éppen ezért fontos az edzések közötti regeneráció, amire kiemelt figyelmet szentelünk.

- A jövő héten már két edzőmeccset is játszunk. Előbb szerdán a Dabas ellen, majd szombaton az Orosházát fogadjuk. Mire számít ellenük?

- Ennyire még nem tekintek előre, mi mindig az adott munkára koncentrálunk. Minden meccs egy előrelépést jelent. Jó lesz játszani, ez ebben a felkészülési időszakban fontos. Nem lesz még olyan a ritmusunk, a játékunk, így ezek a találkozók azt a célt szolgálják, hogy fejlődjünk, jobbá váljunk.

Interjú: Süli Róbert

Közzétéve: 2020.08.04.

TOVÁBBI HÍREK

2020
09/25
Jegyértékesítés a Vardar elleni BL-meccsre

Október 1-én (csütörtök) 18.45-kor az északmacedón Vardar Szkopjét fogadjuk a Bajnokok Ligájában. Jegyértékesítési információk.

2020
09/24
Tiszteletbeli MOL-PICK SZEGED-játékossá fogadtuk Erzsit és Szabit

A napokban tiszteletbeli MOL PICK SZEGED játékossá fogadtunk két kerekesszékes-válogatott kézilabdázót, Szilágyi Erzsébetet és Fekete Szabolcsot.

AZ ÖSSZES HÍR