Stefán Sigurmannsson, az izlandi nagy ho-ho-horgász

Vissza
Stefán Sigurmannsson, az izlandi nagy ho-ho-horgász

Milyen gyerekkora volt Stefán Sigurmannssonnak? Erről beszélgettünk csapatunk izlandi játékosával.

- Mi volt a kedvenc játékod?

- A labda és a kisgolyók, és természetesen az autók. Nagyon sokat játszottam velük, a szobám néha úgy nézett ki, mint egy Forma-1-es pálya. Tele volt autókkal. Amikor csak tehettem, mentem ki a szabadba, hiszen volt egy remek bandánk.

- Maradtak gyerekkori barátaid?

- Rengeteg! És ami szép az egész történetben, hogy ezek a barátságok mind a mai napig megmaradtak. Minden évben rendszeresen összejövünk, találkozunk, beszélgetünk. Főként a sulis időszakból maradtak meg a cimborák.

- Izland nem éppen a jó és meleg időjárásáról híres. Hidegben is játszottatok a szabadban?

- Nekünk, izlandiaknak nincs olyan szó, hogy hideg. Az országunk sokszínű, csodás természeti adottságokkal. Nagyon sok külföldi turista jön el, és csodálja meg. Mi is sokat kirándultunk, és ez a szerelem továbbra is megmaradt. A közelmúltban több napig pecázni voltam a barátaimmal, többek között Aron Pálmarsson is velünk volt, remekül éreztük magunkat. Csak mi voltunk és a természet. Ez minden nyáron egy közös program, amit mindannyian nagyon várunk.  Imádok pecázni, nyugtat, feltölt.

- Milyen tanuló voltál?

- Ezzel sohasem volt gond. Mindig szerettem tanulni, éppen a közelmúltban szereztem meg a diplomámat. Ez számomra nagyon fontos volt. Érdekes, ahogy idősebb lettem, úgy ment egyre könnyebben a tanulás.  

- Jó fiúnak számítottál a suliban?

- Annak! Nem sok rosszaságban vettem részt, ezt a mentalitást pedig otthonról hoztam. Tényleg jó fiú voltam. A viccet viszont mindig imádtam, most is hozzátartozik az életemhez, minden tréfában benne vagyok. Szeretek az öltözőben is mókázni, szerencsére mindig akad olyan társ, aki veszi a lapot, így nagyon sokat ugratjuk egymást.

-  Mikor dőlt el, hogy kézilabdás leszel?

-  Az első edzés után! Nagyon megtetszett a játék, így nem gondolkodtam más sportágon.

- Kisfiad, Dagur már biztos kézzel értékesíti a büntetőt?

- Sokszor meséltem már róla, hogy a labda a mindene. Nálunk minden nap meccsnap van, állandóan gurul vagy pattog a labda.

Interjú: Süli Róbert

Közzétéve: 2020.07.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/18
Szerdán a tét a Magyar Kupa négyes döntőbe jutás

Szerdán 18 órakor a Magyar Kupa negyeddöntőjében a PLER-Budapest otthonában lépünk pályára. A tét a négy közé jutás.

2024
03/16
Kékbe öltözik a Down Alapítvány

Március 23-án (szombat) a Csurgói KK elleni hazai bajnokinkra meghívtuk a Down Alapítvány tagjait.

AZ ÖSSZES HÍR