Szép jubileum: 50. #kékek adás

Vissza
Szép jubileum: 50. #kékek adás

Szép jubileumhoz érkezett klubtévénk, a #kékek. Pénteken az 50. adás került műsorra a Sport TV-n. Pónácz András főszerkesztővel beszélgettünk.

- Ez egy nagyszerű és szép jubileum. Gratulálunk!

- Köszönjük szépen a stáb nevében, de ez a MOL-PICK SZEGED-család ünnepe is.

- Közel négy éve volt az első adás. Milyen volt a fogadtatás?

- 2016. október 7-én jelentkeztünk először. Tudtuk, hogy mások is követnek majd bennünket, de ebben mi voltunk az elsők, Magyarország első kézilabdás klubtévéje a #kékek volt. Először csak a Sport tévén volt látható az adás, majd jött az M4 Sport felkérése, így egyre több családhoz jutott és jut el a műsorunk. Csupa-csupa pozitív visszajelzést kapunk, mi is a csapat részévé váltunk. Én még a Sport Klubos időmben kerültem kapcsolatba a klubbal. Nem mindennapi forgatásokon vettem részt már akkor, talán emlékezhetnek a svéd Jonas Larholm trabantos vezetésére, vagy a Tappancs Alapítványnál készített műsorunkra. Itt indult el az a kapcsolat a szegedi klubbal, ami mára már az életem egyik részévé vált.

- Rengeteg forgatás, interjú, sztori tartozik az eltelt időszakhoz. A legemlékezetesebb?

- Ebből szerencsére akadt bőven. Hatalmas volt Joan Canellas idei meccsközvetítése, külföldi sportriporterek a nyomába sem érhettek, parádés volt a teljesítménye. De a nagy meccsek utáni pillanatok az öltőzőben is óriási élmények, Pastor mester motivációs beszéde például, amit ezután a világ számos pontján viszont láthatunk, mert a közösségi felületeken rengetegen osztják meg. Viccekben sincs hiány, nagyon sokat nevettünk akkor, amikor a játékosaink voltak a műsorvezetők. A légiósok rendesen megizzadtak a felmondással, talán José Manuel Sierra bajnoki címünk utáni konferálása volt a legemlékezetesebb, mert a körülötte ülő társak annyira nevettek, hogy majdnem leestek a székről. De jót mosolyogtunk azon is, amikor Luka Stepancic az első interjúját adta. Horvát játékosunkat megkértük, hogy mondjon el egy rövid magyar szöveget. Azt hitte, hogy meg akarjuk tréfálni, így előbb beírta a Google-fordítóba a mondatot. Előbb lecsekkolta a szöveget, de szerencsére rendben találta, így magyarul szólt a #kékek táborához.

- Mennyire volt nehéz a koronavírus-járvány alatt elkészíteni az adást?

- Idén január óta havi két alkalommal jelentkezünk, így az volt a célunk, hogy minél többet mutassunk meg a csapat életéből. Szerencsére ebben a nehéz időszakban is partnerek voltak a játékosok. Mikler Roland és Dean Bombac bepillantást adott családjuk életébe, nagyon cuki videókat küldtek. Joan Canellast már Spanyolországban értük utol, és mondtuk neki, hogy hosszú lesz az interjú. Joan az egyik kezéből a másikba tette a telefont, mert annyira elfáradt a keze, így egy kicsit mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy jó erőállapotban térjen majd vissza.      

- Mire készültök az elkövetkező időszakban?

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy végig kísérhetjük az új otthonunk, a szegedi Aréna építkezését. Erről folyamatosan beszámolunk, exkluzív felvételeket láthatnak majd róla a nézők. De már nekünk is viszket a kezünk, már mi is meccsre mennénk!

- Vannak álmaitok?

- Nagyon sok külföldi BL-meccsen ott voltunk, mindig elmegyünk a magaslati edzőtáborokba is, így ezek az utak is mindig emlékezetesek. De nekünk is az a nagy álmunk, mint minden MOL-PICK SZEGED-hez kötődő embernek, forgathassunk a kölni Bajnokok Ligája négyes döntőjében, és mindenkinek megmutassuk azokat a pillanatokat!

Interjú: Süli Róbert

 

 

Közzétéve: 2020.06.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR