Nyertünk, a nemzeti ünnepen

Vissza
Nyertünk, a nemzeti ünnepen

Csapatunk patádés első félidő után (19-9), 37-31-re nyert a Tatran Presov elleni EHF-kupa-mérkőzésen, és továbbra is veretlen a C csoportban. Négyből, négyszer nyertünk, így az élen állunk.

 

Pick Szeged-Tatran Presov (szlovák) 37-31 (19-9)
Férfi kézilabda EHF-kupa, C csoport, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Amar Konjicsanin, Dino Konjicsanin.

Pick Szeged: Mikler - Laszica 3, Ancsin 5, Mindegía 3, Zubai 2, Prce 1, Källman 2. Csere: Tatai (kapus), Larholm 8/3, Balogh 7, Ilyés 4, Vadkerti 1, Hegedüs 1, Gidai, Czina. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatran Presov: Verkic - Cip 3, Kristopans 7, Tumidalsky, Pejovics 3, Guzy 3, Rábek 3. Csere: Krupa (kapus), Krzysztofik 1, Hrstka 7/3, Krok 2, T. Urban 2. Vezetőedző: Peter Hatalcik.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/3.
Kiállítás: 8, ill. 4 perc.
 
bajnokot, fokozatosan növeltük az előnyünket, így egyre távolabb került a két csapat egymástól. Jól és eredményesen támadtunk, a védekezésünk hatékony volt, Mikler Roli jól védett, így ami ritkán fordul elő, már az első félidő hajrájában rászámolt a zseniális hangulatot teremtő B-közép a Presovra, tíz lett a különbség.

Kicsit beragadtunk a második játékrész kezdetén, 4-0-al nyitott a Tatran. Szerencsére jött Jonas Larholm és Balogh Zsolt, így mindenki megnyugodott, a szlovákok ötnél közelebb sohasem tudtak kerülni. Tatai Peti is bemutatott remek védéseket, a hajrában pedig Ancsin Gabi sült,így a végén 37-31-re nyertünk, és továbbra is veretlenek vagyunk az EHF-kupa C csoportjában.

Legközelebb március 19-én (szerda) 20 órakor a Csurgói KK-t látjuk vendégül, MK-visszavágón fogadjuk a Somogy megyei együttest.

Juan Carlos Pastor: - Az első félidőben dőlt el a meccs, kiválóan védekeztünk, és csak kilenc gólt kaptunk. Fordulás után próbáltam többet cserélni, hiszen nehéz meccsek várnak még ránk, emiatt változott a találkozó képe is. Hatalmas dicséret jár a szegedi szurkolóknak, akik remek hangulatot teremtettek, ilyen hangulat mellett minden ellenfélnek nehéz dolga lesz ezen a pályán.
 
Peter Hatalcik: - Jól játszott a Szeged, gratulálok a győzelméhez. Ami minket illet, két ellentétes félidőt produkáltunk, és mivel az elsőben nagyon nem ment a játék, ott el is buktuk a meccset. A második félidőben nem teljesítettünk rosszul, de egy ilyen csapat ellen, mint a Pick, nem lehetett esélyünk 30 percnyi jó teljesítménnyel.
 
Vadkerti Attila: - Szerettük volna ma a kézilabdának is egy ünnepet varázsolni, reméljük, a nézőink is jól érezték magukat. Fiatalon sokszor játszottunk Presovban, ahol általában elvertek minket, kicsit személyes elégtétel is ez a siker a számomra.
 
Tomas Urban: - Alig tudtunk gólt lőni, a ziccereket is kihagytuk, így nem volt esélyünk. Nem tudom, mi volt ennek a gyengélkedésnek az oka, támadásban hatástalanok voltunk. Nagyon nehéz a helyzetünk a továbbjutást illetően.

Közzétéve: 2014.03.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
06/18
Két akadémistánkat is kölcsönadunk az NB I-be

Két tehetséges akadémiai játékosunk is kölcsönbe kerül a következő szezonban. Gazsó Péter a HSA NEKA, míg Fekete Gellért a Csurgói KK csapatában szerepel az NB I-ben.

2024
06/17
Június 19-én döntenek

Klubunk beadta a szabadkártya kérelmét a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája szezonra. Június 19-én döntenek az indulókról.

AZ ÖSSZES HÍR