Szombaton itthon a Tatran ellen

Vissza
Szombaton itthon a Tatran ellen

Szombaton 18.30-kor az újszegedi sportcsarnokban lép pályára a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az EHF-kupa csoportkörének negyedik fordulójában a szlovák bajnok Tatran Presov együttesét fogadják. A meccset a Digi Sport 2 élőben közvetíti, a delmagyar.

Kezdjük a jó hírrel: Balogh Zsolt a kereteben lesz, a Pick Szeged válogatott jobbátlövője már a csapattal edzett, jól bírta a térde a gyűrődést. A Pick Szeged szombat 18.30-kor a Tatran Presov együttesét fogadja az EHF-kupa C csoportjában. Idegenben 31-29-re nyertünk a szlovák bajnok ellen. Sérülés miatt Parrondo és Vranjes hiányzik, a többiek rendben.

Csütörtökön már lehetett elővételben jegyet vásárolni, ma, azaz pénteken is 15 órakor nyit a pénztár. 18.30-ig lesz nyitva. Szombaton 16 órakor nyit. A belépő 3000 forintba került, a családi jegy 3500 forintba.
A szlovák együttes péntek délután érkezik meg Szegedre, és Forrás Hotel lesz a főhadiszállásuk. Este a sportcsarnokban tréningezik majd a Tatran.
A meccsünket a Digi Sport 2 élőben közvetíti, a delmagyar.hu onlien szöveges tudósításban számol be.

A Pick számára sem ismeretlen a szlovák bajnok, hiszen a KEK-ben, illetve évekkel ezelőtt a Barátság- kupában (valójában az NB I-ben) szerepelt a Prešov. Az eddigi hét meccsen hat Pick-siker született, a Tatran csak a 2010–2011-es idényben tudott nyerni, akkor hazai pályán 33–30-ra. Eperjesen a KEK-ben 30–25-re, míg az említett hazai sorozatban 33–31-re diadalmaskodott a magyar bajnok. Az EHF-kupa idegenbeli meccsén pedig 31-29-re nyertünk. 

Egy kis történelem:

Eperjes egy 91 ezer 782 fős szlovák település. Kassától 33 kilométerre északra, a Tarca partján fekszik. Neve a magyar eper növénynévből származik, amely olyan helyre utal, ahol sok földieper terem. 1132-ben II. Béla alapította, 1324-ben Károly Róbert városi rangra emelte. A településen tanult Kossuth Lajos és Márai Sándor író. Napjainkra már csak a lakosság elenyésző része magyar.

- süli róbert - 

Közzétéve: 2014.03.14.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/17
Vladan Jordovics lesz utánpótlásunk szakmai igazgatója

Herbert Gábor távozik a PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatói posztjáról. Utódja Vladan Jordovics lesz, aki évekig dolgozott már Magyarországon.

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

AZ ÖSSZES HÍR