Itt Barcelona! Meccsnap! (Útinapló, frissítve)

Vissza
Itt Barcelona! Meccsnap! (Útinapló, frissítve)

Szombaton 20 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában Spanyolországban, a Barcelona otthonában lépünk pályára. Minden rendben velünk, készülünk az esti fellépésre. Útinaplóval jelentkezünk (frissítve).

Szombat, 10.30: Szép napot minden szurkolónknak! 15 fokra ébredtünk, remek az idő, igaz, ez itt megszokott Barcelonában. Hamarosan edzeni indulunk, a Palau Blaugranába. Egy laza, 1 órás átmozgató foglalkozáson vesz részt a csapat. Szerencsére mindenki jót pihent, jól van, és várja az esti 200. Bajnokok Ligája összecsapásunkat.

Péntek, 19.30: Hola! Itt Barcelona! Szerencsésen megérkeztünk, jó utunk volt. Nem volt késés, minden a tervezett szerint alakult.  Aki az ablak mellett ült a gépen, az szerencsés volt, hiszen a jó időnek köszönhetően az Alpok havas hegycsúcsai hatalmas élménnyel szolgáltak. A gépen sok-sok szegedi szurkoló is velünk tartott, így már igazán meccshangulatba kerültünk. Remek idő fogadott bennünket a katalán fővárosban, itt szerencsére nem kellett a nagykabát, simán kiskabátban foglalhattuk el a szállást, ami közvetlenül a Barcelona sportközpontja mellett van, így sokat nem kell majd utaznunk a szombat délelőtti edzésre, majd az esti meccsre.
Velünk jöttek a #kékek is, így igazán különleges beszámolót láthatnak majd a szurkolóink.

11.30: Start. A szegedi tréninget követően az a 16 játékos kelt útra, amely az elmúlt BL-meccseken szerepelt. Dmitrij Zsitnyikov és Luka Stepancic nem tartott velünk, szerencsére a többiek rendben vannak.

A szokásos egymás közötti futball vezette fel a foglalkozást. A Bombac, Maqueda, Rosta, Damjanovics, Bodó, Nagy, Kaspárek alkotta csapat nyerte a meccset, volt is öröm. Tíz óra előtt néhány perccel kerültek elő a labdák, jött a bemelegítés, majd még a taktikai elemek csiszolása. Ez már élesítés, hiszen szerdán és csütörtökön is a Barcelona elleni szombati BL-rangadóra készültek a srácok.

Nem unatkoztak a kapusaink sem, rendesen bemelegítette őket a csapat, záporoztak a lövések. Másfél órás volt a tréning, 11.30-kor pedig útra keltünk a Liszt Ferenc reptérre. Innen Barcelonába repülünk, majd várhatóan 19.30-kor már a szállásunkon leszünk.

Mivel késő este van a meccs, így délelőtt lesz edzésünk, ez inkább a mozgásról szól majd. Jön a 200. BL-fellépésünk, amelyen nem is lehet más a célunk, mint a győzelem megszerzése. Komoly kihívás, de mi sok ilyennel megbirkóztunk már.

Az indulás előtt mesterünkkel, Juan Carlos Pastorral beszélgettünk.

- 2008-ban sikerült már nyernünk a Barcelona otthonában. Most összejöhet az újabb bravúr?

- Barcelonában iszonyat nehéz nyerni, az idei szezonban eddig még senkinek sem sikerült. Mi úgy lépünk pályára, hogy végig versenyezni szeretnénk velük. Az a célunk, hogy megszerezzük a győzelmet, miénk legyen a két pont. Ez egy komoly kihívás, és remek gyakorlás az egyenes kieséses szakaszra. Egy jó vizsga. A csapat is úgy tud fejlődni, ha ilyen szintű meccseket játszik. Eddig csak nekünk sikerült a csoportban legyőzni őket, így biztos vagyok abban, hogy ellenünk még jobban felszívják magukat, hogy visszavágjanak.

- Milyen állapotban vagyunk? Jó tett a lelkeknek a Tatabánya elleni magabiztos győzelem?

- Egy nagy csapatnak az az erőssége, ha egy rossz meccs után minél gyorsabban fel tud állni - akár már a következő nap. Most a legnagyobb problémánk, hogy mindig van sérült játékosunk, és azért akadtak gondjaink a hét közben is.

- Több mint háromszáz szegedi lesz a lelátón. Kedden este háromezer szurkoló jött el buzdítani bennünket. Igazi kézilabda lázban ég a kék tábor. Milyen érzés ezt megtapasztalni?

- Jó látni, hogy a szurkolók is elhiszik, hogy elérhetjük azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé. Látják, hogy mindenkivel versenyben vagyunk, nagy meccseket tudunk megnyerni, és bíznak bennünk. Ami a legfontosabb, hogy ők is érzik, mennyire fontos elemei a klubnak, részei ennek a kihívásnak. Ne feledjük: épül az új Arénánk, ott nagy szükségünk lesz majd a szurkolóinkra, hogy minél többen jöjjenek el bennünket buzdítani. Célunk is lesz akkor: legyen minden meccsen 3-4 ezer szurkolónk. Mindig szeretnénk kiszolgálni őket, és jó megtapasztalni tényleg, hogy mekkora kézilabda láz vesz körül bennünket.

Útinapló: Süli Róbert

Közzétéve: 2020.02.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR