Hatalmas izgalmak után pontot mentettünk

Vissza
Hatalmas izgalmak után pontot mentettünk

Hatalmas csatában 26-26-os döntetlent játszottunk a dán Aalborg Handbold együttese ellen a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Dean Bombac az utolsó pillanatokban egyenlített.

MOL-PICK SZEGED – Aalborg Handbold 26–26 (13–15)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 11. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Leszczynski, Piechota (lengyelek).
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 4/1, Maqueda 3, Bánhidi 1, Källman 2, Bodó 2, Bombac 5. Csere: Mikler (kapus), Sigurmannsson 3/1, Sostaric 2, Canellas 1, Gaber, Stepancic 3, Kaspárek. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Aalborg: Saeveraas – Marcher 1, Christiansen 1, Möllgaard 2, Antonsen 1, Smárason 6, Juul-Lassen 7/1. Csere: Barthold, Jakobsen 4, Ellebaek 2, Magnusson 2, Saugstrup. Vezetőedző: Stefan Madsen.
Hétméteres: 5/2, ill. 2/1.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

Pontot mentettünk. Van ilyen, amikor nem megy, nem sikerül semmi, ez a szombati Aalborg Handbold elleni VELUX EHF Bajnokok Ligája-mérkőzés ilyen volt. Végül egy pontot szereztünk, amire két perccel a vége előtt kevés esély volt. Két találattal vezettek a dánok, nekünk pedig semmi sem sikerült.

Rögtön a meccs elején a vendégek ragadták magukhoz a játék irányítását, magabiztosan vezettek, volt olyan időszak, hogy három góllal is megléptek. Mentünk mi előre, a szurkolóktól hihetetlen erőt kaptunk, de támadásban rengeteget hibáztunk. Hetesek, ziccerek maradtak ki, így a félidőben 15-13-re vezetett az Aalborg.

Hiába védett parádésan Mikler Roli, a hibák sajnos megmaradtak. Harcolt a csapat, így a második félidő közepén sikerült egyenlítenünk, sőt, támadhattunk a vezetésért. Nem jött össze, újból rontottunk, és a magas szinten kézilabdázó dán bajnok újból magához vette a játék irányítását. Félelmetes volt a hangulat - a B-közép, a Csak Előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület meccsközben megemlékezett a 11 éve tragikus körülmények között elhunyt Marian Cozmáról -, szurkolóink űztek, hajtottak bennünket. Az utolsó percben 26-24-re vezettek a vendégek. Mario Sostaric gyorsan betalált. Támadhattak a a dánok. Stefan Sigurmannsson labdát szerzett, Dean Bombac pedig értékesítette a ziccert, 26-26. Tombolt a lelátó! Még az Aalborg támadott, de okosan kivédekeztük, így pontot raboltunk. A lényeg most ez!
Legközelebb kedden 18 órakor a Budakalász ellen a magyar bajnokságban hazai pályán szerepelünk.

Juan Carlos Pastor: - Mindenekelőtt gratulálok az Aalborgnak, hiszen fantasztikusan kézilabdáztak, győzelmet érdemeltek volna. Többet kellett volna együtt lennie a csapatnak, ebből kifolyólag nem vagyunk olyan formában, amilyenben kellene lennünk. Rengeteget hibáztunk, kihagytunk ziccereket, rosszul lőttünk, a kapusaink pedig nem kapták meg a megfelelő támogatást a védelmünktől. Még csak február van, sok célunk van, ezekre kell összpontosítanunk a jövőben. Van két pozitív dolog is: sikerült egy pontot szereznünk a kiválóan kézilabdázó Aalborg ellen, valamint, hogy helyenként jól játszottunk. Sok mindenben kell még fejlődnünk. Nagyon pozitív még, hogy a végén két góllal tudtuk döntetlenre menteni a meccset az utolsó 15 másodpercbne, amit nem gondoltam volna. Bíznunk kell továbbra is egymásban, hiszen fontos meccsek várnak ránk.

Mikler Roland: - Gratulálok az ellenfélnek, komoly összecsapásra késztetett bennünket. Magunkra kell koncentrálnunk, hullámzóan játszottunk, többször elengedtük az Aalborgot. Volt bennünk erő, mindig visszajöttünk a mérkőzésbe. Nem vagyunk boldogok, mert minden pontot itthon szeretnénk tartani. Ha a mérkőzés utolsó részét nézzük, akkor 15 másodperc alatt mentettünk pontot, ezért büszke vagyok magunkra.

Stefan Madsen: - Fantasztikus atmoszférát teremtettek a hazai szurkolók, köszönjük nekik. Közel álltunk a győzelemhez, sajnos nem jött össze, emiatt csalódottak vagyunk. A szezon egyik legjobb meccsét játszottuk. Sok lehetőségünk volt a mérkőzés megnyerésére, de nem éltünk a lehetőségeinkkel, így egy ponttal utazhatunk haza. Ettől függetlenül elégedettek is vagyunk, mert Szegeden nagyon nehéz pontokat szerezni. Kemény, hajtós meccset játszottunk.

Omar Ingi Magnusson: - Bosszús vagyok, mert győznünk kellett volna. Fantasztikusan kézilabdáztunk, a végén azonban elherdáltuk a labdát és nem tudtuk lepörgetni az időt. Jó mérkőzést játszottunk, jó tapasztalatokkal mehetünk haza.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2020.02.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR