Repültek a kabalák, potyogtak a gólok

Vissza
Repültek a kabalák, potyogtak a gólok

Ismét sok-sok kabalát hoztak a szurkolóink az Eger elleni hazai bajnokira, amit magabiztosan, új idénycsúccsal 45-32-re nyertünk.

MOL-PICK SZEGED–SBS-Eger 45–32 (23–14)
Férfi kézilabda NB I, 11. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Fekete T., Tóth D.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 10/1, Maqueda 2, Henigman 4, Bánhidi 2, Canellas 3, Zsitnyikov 6. Csere: Nagy M. (kapus), Rosta 8, Kaspárek 6, Radivojevics 1, Bombac 2, Bajus 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
SBS-Eger: Cvetkovski – Lezák 5/2, Tóth A. 3, Schmid 5, Füzi 7, Bernatonis 1, Molnár 3. Csere: Moscoso (kapus), Kiss G., Papp G. 1, Tóth R. 2/1, Mándy 2, Szepesi N. 2, Száva 1. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Hétméteres: 1/1, ill. 4/3
Kiállítás: 4, ill. 2 perc

A MOL-PICK SZEGED-család ismét bizonyított. Szépen megtelt kabalával a pálya. Ismét gyűjtöttünk, méghozzá az ÁGOTA Alapítvány számára. Karácsony előtt majd rászoruló családok kapják meg a kék hívek ajándékát. Köszönjük, hogy ennyien gondolták úgy, hogy örömet szerezzenek az embereknek. Drahota-Szabó Nikolett szülinapi ajándékként elvégezhette a kezdődobást, így számára is emlékezetes marad a nap.

Első félidő

Mario Sostaric góljával kezdődött az Eger elleni meccs, a szülinapos – hétfőn ünnepelte – nagy tapsot kapott a szurkolóktól. Mirko Alilovic védései is kellettek ahhoz, hogy fokozatosan növeljük az előnyünket. A 10. percben már 10–5-re vezettünk, Dmitrij Zsitnyikov háromszor zörgette meg a hevesiek hálóját. A 16. percben Rosta Miklós pipába eresztett bombája után már 13–7 állt az eredményjelzőn. Jöttek a friss emberek, még nagyobb lett a távolság, Mario Sostaric is rendesen megszórta magát, pillanatok alatt 17–8 lett a nekünk. A félidő utolsó percében Nik Hehigman szerzett gólt, így 30 perc után 23–14 volt az állás.

Második félidő

László Attila számára volt meglepetés, hogy ő végezhette el a második félidő kezdődobását. Joan Canellas góljával folytatódott a meccs. Stanislav Kaspárek eleresztett egy olyan bombát, ami után a sportcsarnok munkatársainak foltozni kellett a kaput, 26–15. A 45. perc Mario Sostaricról szólt, szlovén szélsőnk gyors egymás után két gólt is szerzett: 34–22. A hajrában Nik Henigman gólokkal jelezte, hogy támadásban is lehet rá számítani: 41–27. Bajus Brunó szerezte a 43. találatunkat, ami idénycsúcsot jelentett. A végén zengett a „PICK SZEGED!” kiáltás, magabiztosan nyertünk: 45–32-re.

Legközelebb szombaton 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a horvát Zágráb csapatát fogadjuk.

Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor: – Fontos volt számunkra, hogy néhány játékosunk pihenhetett, míg a fiatalok több percet tölthettek a pályán, akiktől sokat követelek és ma kevesebbet nyújtottak. Megyünk tovább, készülünk a Zagreb elleni találkozóra.
Rosta Miklós: – Teljes mértékben felpörögtünk erre a mérkőzésre is. Főleg védekezésben voltak hibáim, a lőtt góljaimra építhetek majd a jövőben.
Tóth Edmond: – Gratulálok a Szegednek a mai győzelméhez és az eddigi szerepléséhez, bízunk a jó folytatásukban. A hazaiak erőltetett ritmusát úgy szerettük volna kihasználni, hogy minél több góllal sok pozitív visszacsatolást kapjunk, valamint, hogy játszanak a fiatalok. Ilyen támadók ellen roppant nehéz védekezni. A sok kapott gól ellenére örülök a lőtt góljaink számának.
Schmid Péter: – Gratulálok a hazaiaknak. Voltak szép megoldásaink támadásban, míg védekezésben nehezebben vettük fel a hazaiak ritmusát. Önbizalmat meríthetünk a mai meccsből, további sok sikert kívánok a MOL-PICK SZEGED-nek.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

 

Közzétéve: 2019.11.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR