Ha kedd, akkor nem Belgium, hanem Dabas

Vissza
Ha kedd, akkor nem Belgium, hanem Dabas

Kedden 18 órakor a Dabast fogadjuk a K&H férfi kézilabda ligában. Egy hét múlva kedden is velük csatázunk, akkor idegenben.

Ha kedd, akkor Belgium! Van egy ilyen mondás, amit mi most teljesen átírunk kék szlogenre: „Ha kedd, akkor Dabas!”

Előrehozott meccset vívunk az újszegedi sortcsarnokban – 25. fordulóból – ma a Pest megyei alakulat ellen.18 órakor a bajnokságban 10. helyen álló csapat ellen mérkőzünk. Mi jelenleg 9 meccsen aratott 9 győzelmünkkel a második helyen állunk.

A Dabas vereséggel kezdte a szezont, ezután azonban alaposan beindult, négy meccsen veretlen maradt. Az elmúlt négy fordulóban azonban elpártolt tőlük a szerencse, csak vereséget szenvedtek. Ezek között több is csak egy gólon múlott, az Eger 29–28-ra, a Fradi 30–29-re nyert ellenük. Hétfőn viszont búcsúztak a Magyar Kupától, nagy meglepetésre hazai pályán 31-30-ra kikaptak az Orosházától.

A nyáron éppen velük játszottuk az első felkészülési találkozónkat, a meccsre kiéhezett szegedi szurkolók szépen megtöltötték a lelátót. Akkor 9 találattal nyertünk, az új fiúk, Luka Stepancic, Bogdan Radivojevics és Rosta Miklós gólokkal mutatkozott be.

Ha kedd, akkor Dabas! Miért írtuk ezt? Azért mert a jövő héten az elverumi BL-túra után idegenben, éppen kedden csapunk majd össze a Dabasi KC VSE-vel.

A vendégeknél több egykori szegedi játékos is szerepel, Kekezovity Marinko 2014-ben velünk nyert EHF-kupát. Szabó Bence és Országh Ádám is a PICK utánpótlásában nevelkedett. Érdekesség, hogy a vendégek legeredményesebb játékosa az a Borsos Tamás – 38 gól –, aki inkább a kőkemény védekezéséről volt eddig híres, idén azonban csapatának gólfelelőse lett.

Nálunk az NB I „gólgépe” Mario Sostaric, szlovén szélsőnk 54 találatnál jár, őt követi Bodó Richárd 34-gyel, a harmadik legeredményesebb játékosunk pedig Bogdan Radivojevics 32 góllal.

Nyári felkészülési találkozónk jegyzőkönyve:

MOL-PICK SZEGED – Dabasi KC VSE 34–25 (18–14)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2200 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 5/1, Maqueda 3, Gaber 2, Blazevic, Källman 2, Bombac 1. Csere: Mikler, Nagy M (kapusok), Bodó 2, Stepancic 4, Henigman 3, Canellas 1/1, Zsitnyikov 1, Sigurmannsson 2/2, Rosta 2, Kaspárek 1, Sostaric 5/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Dabas: Holló – Országh 1, Perisics 4, Mikita 1, Szöllősi Sz. 3, Borsos 4, Kekezovity. Csere: Balogh T. (kapus), Lepsényi 1, Halász L. 7/5, Szabó B. 2, Ács 1, Laurinyecz, Milenkovics 1. Vezetőedző: Tomori Győző.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.11.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR