Juan Carlos Pastor: a szurkolóink értékelik a harcosságot

Vissza
Juan Carlos Pastor: a szurkolóink értékelik a harcosságot

Vasárnap 17 órakor a VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, az A csoport hetedik fordulójában a norvég Elverum Handballt fogadjuk. Juan Carlos Pastorral hangolunk a meccsre.

- Előnyt jelenthet, hogy a nyáron, a strasbourgi tornán játszottunk (32-32) a norvég csapattal?

- Nem ismertük annyira ezt a csapatot, hiszen előtte még nem találkoztunk velük. A játékosokról mindent tudtunk, de mint csapatot nem ismertük még. Mindenképpen hasznos volt, hogy játszottunk ellenük, egy rendkívül gyors, dinamikus játékot játszik az Elverum.

- Kedden a Gyöngyös ellen kaptunk egy figyelmeztetést, hogy nem szabad egyetlen meccset sem félvállról vennünk! Ez igaz lesz vasárnapra is!

- Ezen a meccsen két-három nagy hibát vétettünk, és sajnos könnyedre vettük a meccset. Túl lazán kezdtünk, amit egy ilyen szintű csapat nem engedhet meg magának. Hihetetlen gyengén védekeztünk, egy félidő alatt 19 gólt kaptunk. A pozitív viszont az, hogy felébredtünk, tudtunk válaszolni az ellenfél játékára, és rövid idő alatt fordítottunk, és magabiztosan tudtunk ezután vezetni. Azért is jött jól ez a meccs, mert mindenkit ráébresztett arra, hogy ha nem jól kezdjük a meccset, akkor rengeteg energiát elfogyasztunk, és veszélybe kerülhetünk. Nagyon oda kell figyelni az elejétől a végéig, koncentráltnak kell lennünk. Egy nagyon rossz hét után jöttünk a meccsre, nem voltunk frissek sem. Másként terveztük a játékperceket is, de ez már a múlt. A legfontosabb, hogy megnyertük a bajnokit.

- A közönség fantasztikus volt, amikor gond volt, a csapat mellé állt, igazi BL-hangulat volt. Mit szólt hozzá?

- Jó volt megtapasztalni azt, hogy látták a szurkolóink, mekkora szükségünk van rájuk. Nagy köszönet érte, mert hatalmas erőt adtak nekünk. Nagyon jó a kapcsolat a szurkolók és a csapat között, ez fontos! Most is volt egy kulcspillanat, amikor egy labdára három szegedi játékos vetődött, és ezt látva jött lendületbe a közönségünk. Értékelik a harcosságot, azt, hogy mindig küzdünk.


- A múlt héten rengeteg sérültünk, betegünk volt. Javult a helyzet?

- A jó hír, hogy csütörtökön teljes csapattal tudtunk gyakorolni, és végre komplett edzést tudtunk csinálni. Ilyenkor kicsit vissza kell lépni, mert azt többet kell sulykolni, amit elfelejtettek a játékosok. A fiúkon látszott a keddi gyenge produkció, hihetetlen elszántak voltak, ami mindenképpen jó jel. Voltak lemaradásaink, de reménykedem, hogy vasárnapra mindenki rendben lesz, mert nagyon fontos lenne megszerezni a győzelmet.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

 

Közzétéve: 2019.11.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR