Izgalmas meccsen nyertünk

Vissza
Izgalmas meccsen nyertünk

Nem mindennapi csatában, izgalmas meccsen 31-28-ra nyertünk a K&H férfi kézilabda ligában a Gyöngyös ellen.

MOL-PICK SZEGED–HE-DO B. Braun Gyöngyös 31–28 (15–19)
Férfi kézilabda NB I, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Sostaric 9/6, Stepancic 1, Bombac 1, Bánhidi 2, Henigman, Källman 2. Csere: Alilovic (kapus), Kaspárek 2, Zsitnyikov 3, Canellas 4, Gaber 1, Maqueda 5, Sigurmannsson 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Gyöngyös: Tóth M. – Gábori, Ubornyák 1, Vilovszki 3, Gerdán, Varsandán 4/2, Duris 2. Csere: Gödör (kapus), Herceg 7, Markez 3, Hegedüs 3, Németh T. 1, Papp B., Sipeki 4, Urbán, Újvári. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Hétméteres: 6/6, ill. 2/2.
Kiállítás: 8, ill. 12 perc.

Felvezetés

Stefán Sigurmannsson, Jorge Maqueda, Rosta Miklós és Nik Henigman is rendbe jött, így mindannyian bekerültek a keretbe. Bodó Richárd még nincs jól, így ő kimaradt, míg Bogdan Radivojevics pihenőt kapott Juan Carlos Pastor edzőtől.

Bánhidi Bence köszöntötte fel a 17. születésnapját ünneplő Pócsik Saroltát. Saci semmit sem tudott arról, hogy ilyen meglepetésben részesül, így nagyon boldog volt, hogy kedvenc játékosa adta át neki az ajándékot, és végezhette el a kezdődobást.

 

Első félidő

Bátran kezdtek a vendégek, mi pedig kicsit álmos ritmusban játszottunk, így nem volt meglepő, hogy a meccs elején 8-5-re meglépett a Gyöngyös. Pastor edzőt időt is kért, cserékkel próbálta meg felrázni a csapatot, azonban ez sokáig nem működött, rengeteg labdát elszórtunk. Tóth Mihály pedig jól védett, így 12-5-re húzott el vendég alakulat. Szenvedtünk. Nagyon! Szerencsére Mario Sostaric rendre értékesítte a büntetőket, így fokozatosan jöttünk fel, de 30 perc után így is 4 góllal vezetett a Gyöngyös, 19-15-re.

Második félidő

Ennél csak jobb jöhet! Reménykedett a kék tábor, amely már az első félidőben a csapat mellé állt, űzte, hajtotta a fiúkat. A 37. percre két gólra tornáztuk fel magunkat, és még két ziccert is rontottunk. 22-20-nál időt kért a Gyöngyös. Mentünk, hajtottunk, a közönség pedig erőt adott. A 41. percben egyeníltettünk, egy labdaszerzés után Sigurmannsson lőtt az üres kapuba, 23-23. BL-hangulat volt a csarnokban. Matej Gaber gólja után pedig vezettünk. Felállva ünnepelt a hazai tábor. Mikor Alilovic is remekelt, így a 45. percben már kettővel  vezettünk: 25-23. Joan Canellas gólja után pedig már 26-23 állt az eredményjelzőn. Mirko nevét zengte a közönség. Parádésan védett. Az 53. percben Mario Sostaric dugója után már 29-25 volt a javunkra. Okosan tartottuk az előnyünket, így a végén magabiztosan nyertünk: 31-28 lett a javunkra.

Legközelebb vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a norvég Elverum együttesét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.


Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Gratulálok a Gyöngyös eddigi és mai teljesítményéhez, csak dicsérni tudom őket. Nagyon rosszul kezdtünk, még azon gondolkodtunk, hogy mennyire vagyunk fáradtak és jön az újabb meccs. Így tilos kezdeni. 19 gólt kaptunk az első félidőben, így nehéz nyerni. Felkészültünk a vendégekből, tudtuk, hogy rengeteget futnak, de meg kellett tapasztalnunk ezt, hogy elhiggyük. Az első félidő végén már jobban kézilabdáztunk, a másodikban pedig fegyelmezett játékunknak köszönhetően feljavult a védekezésünk és Alilovic is jól védett. A tűzzel játszottunk, ebből tanulnunk kell. Mindenki frissebben jön hozzánk, mert a fáradtságunk napról napra egyre nagyobb, de ez azt jelenti, hogy hétről hétre nemzetközi mérkőzéseken lépünk pályára. Pozitívum, hogy több játékosunk visszatért betegségből és sérülésből. Gratulálok Sigurmanssonnak, aki jó harminc percet töltött a pályán, valamint a szurkolóknak is, hogy végig bíztattak bennünket.

Stefán Sigurmannsson, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Nagy tempóban kezdett a Gyöngyös, aminek nem örültem. Nehéz hónapok állnak mögöttem, de nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem és segíthettem a csapatnak a második játékrészben.

Konkoly Csaba, a HE-DO B. Braun Gyöngyös vezetőedzője: – Az volt a célunk, hogy mutassuk meg mit tudunk, ha már közvetíti a televízió a mérkőzést. Gratulálok a Szegednek a mai győzelemhez és a BL-menetelséhez. Fantasztikusan kezdtünk, minden védelmi húzására válaszoltunk a hazaiaknak. Óriási örömet jelent számomra, hogy taktikailag rendkívül fegyelmezettek voltak a játékosaim. A második félidőben a hibáinkat megbüntette a Szeged, de nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy egy BL négyes döntőbe igyekvő együttes ellen így helyt állt.

Vilovszki Uros, a HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosa: – Nem vagyok szomorú, mert jól játszottunk és a családom is megnézte a meccset Szegeden. Hasonlóan a hazaiakhoz, mi is mindössze két napot készültünk a találkozóra, amit remélem mindenki élvezett. Azt hihette az első félidőben a Szeged, hogy úgyis nyer, emiatt nem vett bennünket komolyan. Ennél azonban komolyabb csapat vagyunk, így magabiztosan vezettünk, a végén azonban nyert a PICK. Sérülésmentes, sikeres szezont kívánok mindkét félnek.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

 

Közzétéve: 2019.11.05.

TOVÁBBI HÍREK

2019
11/15
Pastor mester Elverumban komoly csatára számít

Csapatunk vasárnap 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában Norvégiában, az Elverum Handball otthonában lép pályára. Juan Carlos Pastorral a péntek délelőtti edzés előtt beszélgettünk.

2019
11/14
Tizenhat év után térünk vissza Norvégiába

Vasárnap 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája A csoportjában, a 8. fordulóban Norvégiában, az Elverum Handball otthonában folytatjuk a küzdelmet. 2003 után játszunk ismét vikingföldön.

AZ ÖSSZES HÍR