Juan Carlos Pastor: legyen jó a ritmusunk!

Vissza
Juan Carlos Pastor: legyen jó a ritmusunk!

Vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a szlovén Celje együttesét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. Csapatunk mesterével, Juan Carlos Pastorral beszélgettünk.

– Milyen állapotban tértek vissza azok a játékosok, akik a nemzeti csapatukkal készültek?

– Nik Henigman megbetegedett, így ő nem is edzett a héten. Rajta kívül szerencsére mindenki egészségesen tért vissza, azonban volt olyan játékosunk, aki szörnyű utazás után jött Szegedre, de próbáltuk úgy megszervezni, megtervezni az első időszakot, hogy mindenkire jusson egy nap pihenő. Figyeltünk arra, hogy mindenki visszarázódjon a mi rendszerünkbe.

– Ilyenkor nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is foglalkozni kell a kézilabdásokkal, hogy újra felvegyék a mi ritmusunkat?

– Sokat kell magyarázni természetesen. Most az a fontos, hogy arra az útra találjunk vissza, ami a válogatott hét előtt jellemzett bennünket. Minden kis részletre oda kell figyelni egy-egy edzésen. Egy hét alatt azért nem lehet elfelejteni mindent, de fontos, hogy a saját rendszerünket alkalmazzuk. Az edzések ritmusából sem vettünk vissza.

– Milyen csapatnak tartja a Celjét?

– Fiatal csapat, éppen ezért rengeteget futnak, nagy ritmusban játszanak. Harcos kis együttes lesz az ellenfelünk.

– Mit gondol Luka Zvizejről, aki most már másodedzőként dolgozik a szlovén csapatnál?

– Amikor még szövetségi kapitányként dolgoztam, akkor ismertem meg őt, ekkor 2006-ot írtunk. Nagyon tetszett mindig a játéka, egy minőségi balszélső volt, kiváló kézilabdás, kiváló sportoló.

– Döntő lehet egy jó kezdés?

– Biztos vagyok benne, hogy igen! Azt jól lehetett látni a lejátszott meccseinken, hogy ha jó ritmusban megyünk, akkor nehéz ellenünk játszani. Ez most is fontos lesz, bízom abban, hogy lelkes közönségünkkel jól és eredményesen kezdjük a meccset.

Interjú: Süli Róbert

Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.11.01.

TOVÁBBI HÍREK

2019
11/15
Pastor mester Elverumban komoly csatára számít

Csapatunk vasárnap 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában Norvégiában, az Elverum Handball otthonában lép pályára. Juan Carlos Pastorral a péntek délelőtti edzés előtt beszélgettünk.

2019
11/14
Tizenhat év után térünk vissza Norvégiába

Vasárnap 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája A csoportjában, a 8. fordulóban Norvégiában, az Elverum Handball otthonában folytatjuk a küzdelmet. 2003 után játszunk ismét vikingföldön.

AZ ÖSSZES HÍR