120 szegedi tapsolt győzelmünknek Zágrábban

Vissza
120 szegedi tapsolt győzelmünknek Zágrábban

Szinte végig vezettünk a horvát fővárosban a Bajnokok Ligája A csoportjának 5. fordulójában, ahol 26–21-es győzelmünkkel magabiztos sikert arattunk.

RK PPD Zagreb (horvát) – MOL-PICK SZEGED 21–26 (10–15)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló. Zágráb, Arena Zagreb, 3721 néző. Vezette: Zotin, Volodkov (oroszok).
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 2, Maqueda 5, Bánhidi 2, Källman 3, Bodó 1, Bombac 2. Csere: Sostaric 5, Zsitnyikov 3, Stepancic 2, Canellas 1, Henigman, Gaber, Kaspárek, Rosta. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK PPD Zagreb: Asanin– Horvat 3, Hrastnik, Vlah, Hrstic 3, Beciri 2, Mandic 4. Csere: Ristanovic (kapus), Sipic 6, Gadza 2,  Spende 1, Stojnic, Bicanic, Ravnic, Mrakovcic, Kosteski. Vezetőedző: Veszelin Vujovics.
Hétméteres: 5/1 ill. 7/3.
Kiállítás: 20, ill. 14. perc.

Nyilatkozatok:

Veszelin Vujovics: – Teljesen megérdemelten győzött le bennünket a MOL-PICK SZEGED csapata, akiket esélyesnek tartok arra, hogy ott legyenek a legjobb négy között is. A bőrünkön tapasztalhattuk meg ezt, megérdemelten nyerték meg a meccset a vendégek. Sajnos rengeteget hibáztunk, főként védekezésben, és a sok kétperces kiállítás megpecsételte a sorsunkat

Juan Carlos Pastor: – Nagyon boldog vagyok az eredmény és a mutatott játék miatt is. Nem kezdtünk jól, volt egy kis holtpontunk, de ezután megráztunk magunkat. Magunkhoz tértünk, és sikerült már a félidőben öt góllal ellépnünk. A második harminc percben egyszer került hozzánk közelebb a hazai együttes, felkapaszkodtak három gólra. Ezután okosan kézilabdáztunk, kézben tartottuk a meccs irányítását, így nagyon fontos két pontot gyűjtöttünk be a horvát fővárosban.

Luka Stepancic: – Mindig jó érzés Zágrábban pályára lépni, bár most ellenfél voltam. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen magabiztosan gyűjtöttük be a győzelmünket. Egy kemény, harcos ellenféllel találkoztunk, meg kellett küzdenünk a sikerért.

Összefoglaló:

Alen Blazevic, Nagy Martin és Bajus Brunó nélkül, 17 játékossal utaztunk el a horvát fővárosba. Nik Henigman betegség után visszatért, bár Stefán Sigurmannsson is elutazott Zágrábba, lábsérülés miatt végül csak a lelátóról szemlélte a mai mérkőzést.

Hazai kapufa után Bodó Richárd bombagóljával szereztünk vezetést. 2–2 után majdnem négy percig nem tudtunk gólt dobni. Mikler Roland jelentette a stabil pontot a védelmünk mögött. Negyedórát követően Radivojevics szélről lőtt góljával először volt egynél nagyobb a különbség, 5–7 állt az eredményjelzőn a javunkra. Két minutummal később jött a hidegzuhany, amikor szerb válogatott jobbszélsőnk a mozdulatlan kapust lőtte fejbe hétméteresből, így a játékvezetők azonnali piros lappal száműzték a pályáról.

Potyogtak a kétperces kiállítások, miközben 8–9-ig tapadtak ránk a hazaiak. Többek között Dmitrij Zsitnyikov gólerős játékának köszönhetően a 26. percben már 12–8-ra vezettünk, köszönhetően Mikler védéseinek és az üres kapus góloknak. A szlovén Gasper Hrastnik is a piros lap sorsára jutott, miután a 29. percben Zsitnyikov arcul csapásáért begyűjtötte harmadik, jogos kétperces kiállítását. Utolsó gólunkat Jorge Maqueda szerezte a szünet előtt kínai figura végén, így megnyugtató, 15–10-es előnyről várhattuk a második játékrészt.

Villámgyors találattal kezdtük a második félidőt, a korábbi zágrábi Luka Stepanciccsra nem figyeltek a hazaiak. Ezt követően viszont egy komolyabb gólcsendet Källman a 39. percben zárt le. A szünet után a második, összességében a tizenhetedik találatunkat szerezte, ez alatt azonban szerencsére a Zagreb is csak kétszer járt túl Mikler eszén.

A 42. minutumban tudott a legközelebb zárkózni a PPD Zagreb, 14–17 után viszont ismét szegedi percek jöttek. Mikler hetest hárított, Sostaric két ziccert, Maqueda és Zsitnyikov pedig egyet-egyet értékesített, így már 21–15-re vezettünk (48. perc).

A félidő utolsó harmadára a lényegi kérdés, a két pont sorsa eldőlt, Aalborg után ismét egy remek idegenbeli sikert arattunk, ráadásul közel 120 szegedi szurkoló helyszíni bíztatása közepette.

Csoportunk további eredményei: Barca–PSG 36–32, Aalborg Handbold–SG Flensburg-Handewitt 31–28, RK Celje PL–Elverum 32–25.
Válogatott szünet következik, legközelebb november 3-án 17 órakor lépünk pályára, akkor a szlovén Celjét fogadjuk a Bajnokok Ligája 6. fordulójában.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2019.10.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR