Sostaricsot kislánya pozitivitása lendítette át sérülésén

Vissza
Sostaricsot kislánya pozitivitása lendítette át sérülésén

A szlovén válogatottba meghívót kapott jobbszélsőnkkel, Mario Sostariccsal beszélgettünk a mai edzést követően, aki sérülése után bombaformában tért vissza a pályára. A Mezőkövesd ellen 14-szer, Orosházán 6-szor hatszor talált a kapuba.

– Sérülés után tértél vissza az elmúlt héten, hogy érzed magad?
– Jól vagyok, minden rendben van most már velem. Edzés és meccs után még egy picit érzem a bokámat, de ez teljesen normális.

– Mondhatni bombaformában hagytad magad mögött a bokasérülésed, hiszen a Mezőkövesd ellen 14-szer, az Orosháza ellen hatszor voltál eredményes. Éhes voltál már ezekre a sikerekre?
– Naná, hogy éhes voltam – jegyezte meg mosolyogva. – Nagyon fűtött már a visszatérés vágya, hogy újra csapatban legyek és segíthessek a többieknek. Természetesen meg kell harcolnom a helyemért, hiszen Bogdan Radivojevicsnek tökéletes szeptembere volt, ami nagyon jó a klubnak. Ha lehetőséget kapok a mestertől, megmutatom, hogy jó játékra vagyok képes.

– Jó viszonyt ápolsz Bogival a magánéletben?
– Persze, az ismeretségünk még a juniorválogatottig nyúlik vissza, amikor a szlovén és a szerb csapat nagy harcokat vívott egymással. Edzések után is gyakran dumálunk, vagy átmegyünk egymáshoz Play Stationözni, de családostól is találkoztunk a nyáron. Nem egyének, csapat vagyunk a csapatban a jobbszélen vele.

– Ha már a nemzeti csapatot említed, meghívót kaptál az októberi összetartásra. Nincs könnyű dolgod posztodon, hiszen két másik klasszis van veled a jobbszélen, Blaz Janc Kielcéből és Gasper Marguc Veszprémből.
– Ebben a pozícióban van a legnehezebb dolga a szövetségi kapitánynak, hiszen több kiváló balkezes szélsője van Szlovéniának. Blaz, Gasper és én, de a fiatalabb Marguc, Gal is jó Celjéből. Megpróbálok bekerülni, ez egy nagyon jó motiváció számomra, hiszen többször nem hívtak meg a válogatottba, most viszont adott az esély, hogy együtt edzek a srácokkal és bizonyítsak.

– Vasárnap délután az Aalborg vendégei leszünk a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. Milyen mérkőzésre számítasz?
– Hú, nehéz lesz, hiszen még nem vesztettek pontot. Nagyszerűen játszanak, rohannak, jól alkalmazzák a hét a hat elleni játékot, valamint nagyon jó átlövőik is vannak. Egyszerűen gyorsabbnak kell lennünk náluk, ami nehéz lesz, de a két pontért utazunk. Nyerni akarunk Dániában és Horvátországban is, de azt várom a csapattól, hogy már karácsonyig ne veszítsünk pontot a Bajnokok Ligájában.

– A közösségi médiában kislányodról, Aváról is gyakran osztasz meg képeket, videókat. Hogy van?
– Folyamatosan nő, már bölcsödébe jár itt Szegeden, rengeteg szép pillanatot okoz nekünk. Már mond szavakat, egy igazi pozitívbomba számomra. Amikor sérüléssel bajlódtam, akkor is mindig mosolyt csalt az arcomra, segített túllendülni a gondokon. Boldoggá tesz, hogy ő van nekem.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.10.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR