Luka Stepanacic számára élmény volt az első szegedi BL-meccse

Vissza
Luka Stepanacic számára élmény volt az első szegedi BL-meccse

Csapatunk horvát játékosának, Luka Stepancicsnak furcsa lesz a visszatérés. Vasárnap a MOL-PICK SZEGED győzelméért küzd egykori csapata, a Paris SG ellen. Jobbátlövőnkkel beszélgettünk.

– Először játszottál kék mezben a BL-ben, hogy gondolsz vissza a Barcelona elleni bemutatkozásra?

– Csodás dolog volt pályára lépni a fantasztikus szegedi közönség előtt, az pedig, hogy legyőztük a Barcelonát, még szebbé teszi a bemutatkozásomat. Varázslatos volt a hangulat, minden sportoló álma ilyen légkörben játszani. Szép emlékkel gondolok az első szegedi BL-meccsemre. Igazi csapatmunka volt a győzelem!

– Amikor a Paris SG-ben játszottál, akkor mit gondoltatok rólunk, hogyan jellemeztétek a Szegedet?

– Nemcsak a PSG játékosaként, hanem a Zagreb kézilabdázójaként is megtapasztaltam, hogy egy csapatnak iszonyat nehéz dolga van az újszegedi sportcsarnokban. Ez egy igazi katlan, őrületes hangulattal. Arról beszéltünk emlékeim szerint a legtöbbször, hogy lépésről lépésre halad előre a Szeged, és nagyon közel kerül ahhoz, hogy ott legyen a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. Annak külön örülök, hogy most már tagja vagyok annak a csapatnak, amely megvalósíthatja ezt az álmot.

– Furcsa lesz visszatérni Párizsba, és pályára lépni volt csapatod ellen?

– Nagyszerű dolog lesz újból Párizsban játszani. Rengeteg barátom él ott, és jönnek el a meccsre. Jó lesz találkozni velük. Furcsa talán az lesz, hogy akikkel egykor egy öltözőben voltam, azok most az ellenfeleim lesznek.

– Kedvenc futballcsapatod, a Dinamo Zagreb győzelemmel kezdett a BL-ben. Nézted az Atalanta elleni 4-0-ás győzelmet?

– Élőben követtem, és szurkoltam a csapatnak. Fantasztikus volt a légkör, az pedig, hogy ilyen nagyszerűen sikerült a rajt, az óriási boldogság. Rengeteg barátom Dinamo-szurkoló, így nagy volt az öröm.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.09.19.

TOVÁBBI HÍREK

2020
06/04
Kárpáti Krisztián ismerkedik, szervez és tervez

Kárpáti Krisztián, a Pick Kézilabda Akadémia vezetője lassan egy hete munkába állt. A szakember ismerkedik a csapatokkal, a játékosokkal, és szervezi az akadémiai képzést.

2020
06/03
Lékó Péter rajongása 16 éve kezdődött a #kékek iránt

A szegedi Lékó Péter a világ egyik legismertebb sakkozója. A nemzetközi nagymester 2004-ben járt először a meccsünkön, és azóta hatalmas szurkolónkká vált.

AZ ÖSSZES HÍR