Felőröltük a második félidőben a Budakalászt

Vissza
Felőröltük a második félidőben a Budakalászt

18-16-os hátránnyal mentünk szünetre, majd majd 33-27-re nyertünk a K&H liga 8. fordulójából előrehozott mérkőzésen a Budakalász otthonában.

Budakalász – MOL-PICK SZEGED 27–33 (18–16)
Férfi kézilabda NB I, 8. forduló. Budakalász, 500 néző. Vezette: Földesi, Halász.
Budakalász: Váczi D. – Tóth Á. 3, Sinkovits 2, Török 6/1, Nemes 8, Koller 2, Hrabák 1. Csere: Boros, Vasvári (kapusok), Czina, Simotics, Simon, Gábor 4, Váczi M. 1. Vezetőedző: Forgács Gyula.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 1/1, Kaspárek 4, Gaber 1, Bánhidi 3, Källman 5, Bombac 2. Csere: Mikler (kapus), Bodó 4, Canellas, Radivojevics 8/3, Maqueda 3, Rosta 1, Henigman 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 5/1, ill. 8/4.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Az első félidőben nagyon jól és pontosan kézilabdázott a Budakalász. Nemes Richárd és Váczi Dániel kiváló teljesítményt nyújtott. A második félidőben összeszedtük magunkat, jobban védekeztünk a beálló ellen, így kevesebb könnyű gólt lőttek és kijött a két csapat között a különbség. Gratulálok a Budakalásznak, hogy ilyen nagy erőkifejtésre késztettek bennünket.

Nik Henigman, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Nagyon rosszul védekeztünk az első félidőben, a hazai beálló rengeteg gondot okozott nekünk, míg támadásban sok labdát elszórtunk, így többször könnyen betalálhatott a Budakalász. A másodikban megmutattuk, hogyan kellett volna kezdenünk a meccset.

Forgács Gyula, a Budakalász vezetőedzője: – Nem hálás feladat a Szegednek, hogy két BL-meccs között ide el kellett jönnie. Ezt kihasználtuk az első félidőben. Jól alkalmaztuk a beálló játékot, valamint a kapusunk is jól védett. A második játékrészre egy másik PICK jött ki a pályára, felőröltek bennünket. Kevesebb gólhelyzetet alakítottunk ki, de még akkor is ott volt Mikler, aki több bravúrt is bemutatott. Sok sikert kívánok a Szegednek a céljai eléréséhez.

Váczi Dániel, a Budakalász játékosa: – Köszönjük az elismerést, gratulálok a MOL-PICK SZEGED-nek a két ponthoz. Mindent ki akartunk adni magunkból, úgy ugrottunk neki a meccsnek, hogy ha lehet, akár pontot is raboljunk a vendégektől.

Összefoglaló:

Jonas Källman góljával kezdődött a meccsünk a Budakalász otthonában. Ekkor nem gondoltuk volna, hogy első félidőben először, és utoljára vezetünk. Nagyon sokat hibáztunk, amit a hazaiak könyörtelenül kihasználtak, és fokozatosan növelték az előnyüket. A 21. percben már 13-9-re vezettek. Minden esélyünk megvolt arra, hogy már az első 30 percben sikerüljön az egyenlítés, Bogdan Radivojevics ismét remekül játszott, azonban az utolsó percekben ismét sokat rontottunk, így nagy meglepetésre, a Budakalász 18-16-ra vezetett.

Jorge Maqude gólja nyitotta a második játékrészt, majd jött két Radivojevics-gól, és máris vezettünk. A 40. percben Jonas Källman értékesített egy ziccert, de kapitányunk megsérült, így ápolni kellett. Ezután összekaptuk magunkat, Mikler Roli remekelt a kapuban, jöttek a gólok is, Matej Gaber beállóból szerzett találata után 27-22 volt nekünk. Nem álltunk le, pörögtünk, Radivojevics nyolcadik gólja után már 29-22 volt nekünk. Csináltunk egy 7-0-s rohamot. A végére egyetlen kérdés maradt: mennyivel nyerünk.

Legközelebb vasárnap 19 órakor a VELUXX EHF Bajnokok Ligája második fordulójában a Paris SG otthonában lépünk pályára.

Cikk: B.D., S. R.
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.09.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR