Juan Carlos Pastor: az álmainkért harcolunk

Vissza
Juan Carlos Pastor: az álmainkért harcolunk

Kezdődik! Szombaton 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligája A csoportjában, a nyitófordulóban a spanyol Barcelona együttesét fogadjuk. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk.

- "Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat!" Ez a Bajnokok Ligája-szlogenünk. Megvalósítjuk?

- Nagyon hosszú szezon kezdődik meg számunkra szombaton. Az első és legfontosabb feladat, hogy a csoportban teljesítsünk jól, olyan eredményt elérni, amivel elérhetjük a célunkat, az álmunkat. Még rengeteg munka van előttünk, de a filozófián nem változtatunk, csak a következő meccsre és a következő feladatra koncentrálunk. A nyolcaddöntő vagy éppen a negyeddöntő iszonyatosan messze van, azzal elég később foglalkoznunk. Most meccsről meccsre kell jobban játszanunk, erre kell koncentrálnunk.

- Nem volt egyszerű a felkészülésünk, többen is sérültek voltak. Milyen állapotban vagyunk?

- Ilyen a sport, ez benne van. Nem a legjobb felkészülésen vagyunk túl, sok a sérült játékosunk. De nem arról kell gondolkodnunk, hogy ki a sérült, hanem arra figyelni, hogy ki az egészséges, és abból kihozni a maximumot. Nem egyszerű így edzeni, de emlékezhetnek rá a szurkolók, hogy a Magyar Kupa döntő előtt is hasonló helyzetben voltunk, és mégis sikerült nyernünk. Pozitívan kell gondolkodnunk, ha nem így teszünk, akkor nehezen megy a munka.

- Minden meccs kemény a Bajnokok Ligájában, nincs könnyű ellenfél. Az első meccsen mégis az egyik legkeményebbel kezdünk. Mit vár a Barcelona ellen?

- Pontosan így van, egy nehéz ellenfél ellen kezdünk, de mindegyik nehéz lesz a csoportban. A Barca jó formában van, megnyerte a Super Globe-ot, és minden évben jobb és jobb csapata van. De ez igaz a többi ellenfélre is, mert mindenki próbál erősebb lenni. A kulcs megint a védekezés lesz, és ehhez kell egy jó kapus teljesítmény. Támadásban pontosnak kell lennünk, okosan kell kézilabdáznunk, csak akkor leszünk partiban, ha kevés labdát adunk el. Nagyon jó csapat ellen játszunk, nehéz lesz a kezdet, de semmi gond, megbirkózunk vele.

- Három bajnoki meccset játszottunk eddig itthon, és mindháromszor hatalmas tapsot kaptunk a győzelem után. Ez nagy erőt adhat a BL-meccsre!

- A jó hangulat garantált a szegedi meccseken, szurkolóinktól olyan hátteret kapunk, amely hatalmas segítség nekünk. Nagyon fontos meccs előtt állunk, ezzel mindenki tisztában van, együtt, közösen kiharcolhatjuk a győzelmet!

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.09.13.

TOVÁBBI HÍREK

2019
11/15
Pastor mester Elverumban komoly csatára számít

Csapatunk vasárnap 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában Norvégiában, az Elverum Handball otthonában lép pályára. Juan Carlos Pastorral a péntek délelőtti edzés előtt beszélgettünk.

2019
11/14
Tizenhat év után térünk vissza Norvégiába

Vasárnap 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája A csoportjában, a 8. fordulóban Norvégiában, az Elverum Handball otthonában folytatjuk a küzdelmet. 2003 után játszunk ismét vikingföldön.

AZ ÖSSZES HÍR