Legyőztük a Vácot, Nagy Martin is betalált

Vissza
Legyőztük a Vácot, Nagy Martin is betalált

Tizenhat gólos, 39-23-as sikerrel hangoltunk a Vác-meccsen az NB I 3. fordulójában a Barca elleni BL-nyitányra. Győzelmünkhöz góllal járult hozzá fiatal kapusunk, Nagy Martin is.

MOL-PICK SZEGED – Váci KSE 39–23 (18–9)
Férfi kézilabda NB I, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 6/1, Maqueda 3, Henigman 4, Bánhidi 1, Källman 4, Bombac 2. Csere: Alilovic, Nagy M. 1 (kapusok), Bodó 6, Gaber, Canellas 1, Stepancic 4, Rosta 1, Sostaric 5/1, Kaspárek 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Vác: Kovács J. – Nagy N., Kállai 3, Davidovic 2, Antal Sz. 1, Pál 1, Holpert 1. Csere: Ulicsinyi (kapus), Rédai, Németh A. 3, Tyiskov, Bognár 3, Kocsi 3, Miklián, Fórizs 1, Rozner 5/3. Vezetőedző: Skaliczki László.
Hétméteres: 2/2, ill. 3/3.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc. 

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Több sérült játékosunk visszatért ma, így fontos meccset játszottunk, hiszen kipróbálhattuk őket, illetve aki eddig többet kézilabdázott, az pihenhetett kicsit. Mindenki önbizalmat szerezhetett. Mindig tisztelni kell az ellenfelet, fegyelmezetten támadni és védekezni, ezt próbáltuk ma az egész meccsen. Jól jött a mai találkozó, mert jól játsszák meg a beállókat és alacsony átlövőik vannak, ami hasznos volt, mert lesz ilyen ellenfelünk még a jövőben. Jó munkát végez a Vác, sok sikert nekik.

Nagy Martin, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Nagyon nagy élmény volt életem első bajnoki gólját meglőni, majd utána átélni, hogy az összes szurkoló megtapsolt állva. Futós meccs volt, a hét a hat elleni játék megnehezítette a dolgom, de igyekeztem minél jobb teljesítményt nyújtani.

Skaliczki László, a Váci KSE vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, amely a hétvégi meccset figyelembe véve már olyan tempót diktált, amit már nem tudtunk lekövetni. Sokkal erősebb, kidolgozottabb volt kettő a kettő és egy az egy ellen a PICK. A végén örültem annak, hogy a fiatalok bátran lőttek, valamint, hogy nem csúsztunk teljesen szét, megoldottuk az üreskapus játékot.

Kocsi András, a Váci KSE vezetőedzője: – Nagyon örültem, hogy a végén a fiatalokkal úgy játszottunk, hogy nem hagytuk a Szegedet meglépni jobban.

Összefoglaló:

A 2019-2020-as NB I-es szezon harmadik mérkőzését a Vác ellen játszottuk hazai környezetben. A találkozó kezdődobását egyik sándorfalvi törzsszurkolónk, Tóth Tibor, becenevén „Csipcsi” végezte el, aki 60. születésnapját ünnepli.

Kiválóan kezdte a találkozót a Vác, amely a félidő első harmadában rendszerint vezetett. A 11. percben 6–5-nél kézilabdáztunk előnyben először, amikor az 1996-os bajnokcsapatunk trénere, Skaliczki László rögtön időt kért. A 17. minutumban másodszor is magához hívta tanítványait, mivel akkor már 10–6 állt az eredményjelzőn.

Összeállt a védekezésünk, amely mögött huszonegy percig Mikler Roland volt a biztos pont, majd az őt váltó Mirko Alilovic. Jorge Maqueda labdaszerzésekben jeleskedett, háromszor-négyszer ő indította a gyors lerohanásunkat, amelyet Källman, Bodó és Radivojevics is sikeresen fejezett be.
A 29 minutumban szerb válogatott jobbszélsőnk húzta fel a labdát a hosszú felsőbe, amellyel már 18–8-ra vezettünk, végül a szünetre 18–9-cel mehettünk.

A második játékrészben sem csökkent az előnyünk, sőt, folyamatosan növeltük. Rengeteg labdát szerezünk, amelyekből rendezetlen fal ellen lőhettünk könnyű gólokat. A 42. percben már a remeklő Radivojevicset váltó Sostaric talált be, ekkor 27–11 állt az eredményjelzőn.

Majdnem húsz percet töltött a kapunkban az utánpótlásválogatott Nagy Martin, aki az 52. percben élete első felnőtt NB I-es gólját lőtte, miután egy váci labdavesztést követően az üresen tátongó ketrecet vett célba sikeresen.

39–23-as győzelmünkből mindenki kivette a részét, Nik Henigman bombagólokkal váltotta poszttársát a hálót hatszor megzörgető Bodót.

Szombaton már a Bajnokok Ligája első fordulójában lépünk pályára, 17.30-tól a spanyol bajnok, BL-bronzérmes Barca Lassát látjuk vendégül az újszegedi sportcsarnokban.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.09.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR