Matej Gaber: munkánk gyümölcsei a nyert meccsek

Vissza
Matej Gaber: munkánk gyümölcsei a nyert meccsek

Néhány nap maradt hátra a felkészülési időszak megkezdéséig. Vasárnap 16 órától a Széchenyi téren az V. PICK-nikkel nyitjuk meg a szezont. Matej Gaber negyedik idényét kezdi meg nálunk, aki már nagyon várja a találkozást a társakkal és szurkolókkal.

– Elérkeztek a nyári szünet utolsó napjai. Sikerült feltöltődnöd?
– Ó, igen, nagyon jól érzem magam, hiszen végig a családommal voltam, ezt az időt mindig megbecsülöm. Tizennégy napot töltöttünk Törökországban, ahol megpróbáltunk pihenni és felfedezni minél több helyet és dolgot.

– Hogy érzi magát a családod? A közösségi felületeiden jól látható, óriásit nőttek a gyerekek.
– Mindenki jól van, a legfontosabb, hogy mindenki egészséges. Az ikrek elkezdtek járni, most már egyre nehezebb velük, mert igyekeznek mindent felfedezni, úgyhogy résen kell lennünk velük.

– Ahogy véget ér a nyári szünet számodra, rögtön a szezon egyik legnehezebb időszaka indul el. Akárcsak tavaly, idén is a szlovéniai Roglára utazunk el magaslati edzőtáborba.
– Tényleg ezek az idény legnehezebb napjai, viszont a legfontosabbak is, hogy jól felkészüljünk a feladatainkra. Itt tudjuk megalapozni azt az erőnlétet, amivel később majd mérkőzéseket dönthetünk el, illetve nyerhetünk meg. A Roglán elvégzett munka elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.

– Mik azok?
– Most az az első, hogy fizikálisan jól felkészüljünk a szezonra. Nehéz, de az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét, amikor meccseket nyerünk. Most azonban még néhány napig pihenünk, aztán vasárnap délután végre ismét találkozunk a szurkolóinkkal. Nekem már ez lesz a negyedik olyan alkalom, amikor a klub szervez egy ilyen délutánt, úgyhogy már pontosan tudom, hogy milyen jó hangulatban szokott ez telni.

– Az EHF kisorolta a Bajnokok Ligája csoportjait, így tudjuk, hogy milyen csapatok várnak ránk az ősszel. Mit szóltál hozzájuk?
– Amikor megláttam a sorsolásunkat, rögtön azt gondoltam, hogy ez egy elképesztően érdekes nyolcas, mivel sokban hasonlít a tavalyihoz. Nem lesz a Nantes és a Motor, jött helyettük a Barca és az Elverum, míg a dán Skjern helyett az Aalborg. Várom, hogy újra kifussunk az újszegedi sportcsarnokba ezek a csapatok ellen.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Matej Gaber

Közzétéve: 2019.07.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR