Dr. Szűcs Ernő Péter: elnézést kérünk a szurkolóinktól!

Vissza
Dr. Szűcs Ernő Péter: elnézést kérünk a szurkolóinktól!

Csapatunk 35–24-es vereséget szenvedett a bajnoki döntő első meccsén a Telekom Veszprém otthonában. A visszavágót vasárnap 18 órakor rendezik. Dr. Szűcs Ernő Péterrel, a MOL-PICK SZEGED elnökével beszélgettünk.

– Csalódott a döntő első meccsének eredménye miatt?

– Nehéz bármit is mondani egy tizenegy gólos vereség után. Nehéz, mert amit évek alatt felépítettünk, azt most az elmúlt hetekben leromboltuk. A lefújás után a szomorúság töltött el, mert láttam, hogy a szegedi szurkolók mennyire csalódottak. Többet, sokkal többet érdemeltek volna a szurkolók, akik eljöttek bennünket buzdítani. És tudom, hogy akik otthonról szurkoltak, azok is milyen csalódottak. Érthetően. Mindenkitől elnézést kérek! Itt nem lehet magyarázkodni, így nem lehet kikapni, még akkor sem, ha jobb és erősebb csapat az ellenfél.

– A mai világban gyorsan véleményt formál mindenki. Jól látszik, hogy hatalmas a csalódottság, mindenki jobbat remélt.

– Debrecenben megnyertük a Magyar Kupát. Erre büszkék vagyunk. Ez egy szép győzelem volt a szezonban. Azóta viszont semmi sem sikerül. Egy 57 éves klub nem engedhet meg magának olyan meccseket, mint amelyeket mi az elmúlt hetekben játszottunk. A szegedi kézilabdának komoly története van. Európában jegyzetté vált, de a BL negyeddöntőjében és a magyar bajnoki döntő első meccsén mutatott teljesítmény mellet nem lehet szó nélkül elmenni. Csalódás, talán ez a legjobb megállapítás rá. Mindenkinek, mert ez a csapat többet tud. Biztos, hogy erről még sokat kell beszélnünk, hogy min kell változtatni, mert a MOL-PICK SZEGED ilyen eredményeket nem engedhet meg magának.

– Mit vár a vasárnapi visszavágótól?

– Azt, hogy a csapat minden tagja átérezze azt, hogy mit jelent szegedi mezben játszani. Ezzel sok mindent elmondtam. 1961 óta kemény utat járt be a klub, mire erre a szintre jutott. Aki felhúzza a kék szerelést, annak a szívét ki kell tennie a pályára. Ez profi sport, ahol elvárások vannak, és ezeknek meg kell felelnie mindenkinek.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.05.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR