Vadkerti: a csoportkör legnehezebb meccse vár ránk Eperjesen

Vissza
Vadkerti: a csoportkör legnehezebb meccse vár ránk Eperjesen

Február 22-én, az EHF-kupa csoportkörének harmadik fordulóján, a kelet-szlovákiai Eperjesen vendégszerepel a Pick Szeged együttese. A csapatkapitány, Vadkerti Attila szerint a Tatran Presov elleni idegenbeli összecsapás kemény csatát ígér. Két mérkőzésből

 

- Mennyire mutatja reálisan az erőviszonyokat a tabella pillanatnyi állása?

- Abszolút hűen tükrözi az erőviszonyokat, hiszen eddig nem született meglepetés, mindenki hozta a kötelező győzelmeket. Az eperjesiek estében ez úgy fest, hogy otthon simán verték, 37-30-ra a svéd Kristianstad együttesét, míg idegenben, 10 gólos vereséget szenvedtek a Nantestól.

- Sikerült feltérképezni az Eperjes együttesét? Milyen stílusú kézilabdát játszik a szlovák alakulat?

- Láttunk már videót a mérkőzéseikről. Bő játékoskerettel rendelkező csapat, amelyben sok jó kézilabdázó kap szerepet. Gyors, nagy iramú kézilabdát játszanak, amire nagyon fel kell készülnünk. A svédek ellen 37 gólt lőttek, míg a fiaskó ellenére a franciáknak 27-et. Biztos vagyok abban, hogy velünk is pörgős meccset játszanak, amelynek kimenetele mindkét csapat számára létfontosságú. A mester szokta mondani: minden győzelem egy-egy lépés a továbbjutás felé.

- Kisebb-nagyobb sérülések nehezítik a felkészülést. Mennyiben állítja ez nagy kihívás elé az egészséges játékosokat?

- Attól jó a csapatunk, hogy mindenki tisztában van a feladatával, és maximális felelősséggel teszi a dolgát. Pastor mester szokta hangsúlyozni: „mindenki fontos, de senki sem pótolhatatlan.” Ezt szem előtt tartva dolgozunk, és saját játékunkat játszva, harcolunk a sikerért.

- Sok szegedi szurkoló elkíséri a csapatot a szombati mérkőzésre. ez erőt adhat!

- Nagyon örülök, hogy egyre többen vállalkoznak arra, hogy idegenben is szurkoljanak csapatunknak. Ez egyfajta tisztelet egymás iránt. Nekünk azért jó, mert a sikert követően, ott a helyszínen köszönhetjük meg a szegedi közönség szurkolását, míg drukkereink jól érzik magukat egy – várhatóan -, nyertes találkozón.


„C” csoport állása:
1. Pick Szeged 2 2 0 0 54:50 4 pont
2. HBC Nantes 2 1 0 1 64:55 2 pont
3. Tatran Presov 2 1 0 1 64:67 2 pont
4. IFK Kristianstad 2 0 0 2 53:63 0 pont

- Szeberényi Klára - 

Közzétéve: 2014.02.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR