Magyar Kupa: bejutottunk a döntőbe

Vissza
Magyar Kupa: bejutottunk a döntőbe

16–13-as első félidő után 33–26-ra nyertünk a Magyar Kupa elődöntőjéban a Balatonfüred ellen, így bejutottunk a fináléba, ahol holnap 16 órakor a Telekom Veszprémmel találkozunk.

MOL-PICK SZEGED – Balatonfüredi KSE 33–26 (16–13)
Férfi kézilabda, Magyar Kupa, négyes döntő, elődöntő. Debrecen, Főnix Csarnok, 3000 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-PICK SZEGED: Sego – P. Rodríguez 4, Maqueda 1, Canellas 4, Bánhidi 3, Bodó 4, Sunajko 1. Csere: Alilovic (kapus), Blazevic, Sigurmannsson 4/1, Kaspárek 1, Bombac 2, Gaber 3, Henigman, Balogh 6/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 2, Kemény 1, Topic 4, U. Ferreira, Szita 5, Bóka 3. Csere: Bősz (kapus), Máthé 4/2, Szöllősi B. 3, Szemenov 2, Németh B. 1, Déber 1, Orbán, Szöllősi O. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 4/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Sok időre volt szükségünk, hogy elkezdjen működni a védekezésünk. Többet gondoltunk a holnapi meccsre, mint a maira. Amikor összehangoltuk a védekezésünket, akkor el is dőlt a továbbjutás. Próbáltunk mindenkinek lehetőséget adni, és sok játékost a pályára küldeni, hogy minél frissebbek legyünk a holnapi összecsapáson. Ha holnap nem várna ránk még egy meccs, akkor ma biztosan jobban teljesítettünk volna a Balatonfüred ellen, de holnap ennél sokkal jobban kell majd kézilabdáznunk.

Stefán Sigurmannsson, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Nem elég erősen kezdtük a mérkőzést. Az első 15-20 percben voltak bonyolult pillanataink, így több energiát igényelt tőlünk ennek a nehéz találkozónak a megnyerése. A holnapi döntőben jobban kell majd játszanunk, mint ma, vagy különben nem sok esélyünk lesz elérni a célunkat, mert egy jó csapat következik. Holnap az idény eddigi legjobb teljesítményére lesz szükségünk a győzelemhez.

Összefoglaló:

Bodó Richárd bombagóljaival indult a Magyar Kupa négyes döntőjének elődöntője számunkra, amelyen már ma is több, mint 600 szegedi szurkoló buzdított bennünket a debreceni Főnix Csarnokban. Meglehetősen jól tartotta magát a Balatonfüred. Gólra gól volt a válasz rendszerint, így a 16. percben 9–9 állt az eredményjelzőn. Ekkor jött a bravúr Marin Segótól, míg elől Joan Canellas, Stanislav Kaspárek és Bodó Richárd talált be, így a 19. minutumban már 12–9-re vezettünk.

Szöllősi Balázs megtörte a füredi gólcsendet, ezt követően viszont egymás után három támadásunkban működött kiválóan a Bombac-Gaber kapcsolat, Beállónk irányítónk asszisztjából kétszer megzörgette a Balatonfüred hálóját, azonban 14–10-nél harmadik ziccerébe belehibázott, hárított Fazekas Nándor.

Az első játékrész utolsó öt perce kettő szegedi, három füredi gólt hozott még, de időn túli szabaddobásból Joan Canellas még majdnem betalált, végül 16–13-mal mehettünk szünetre.

Nem kezdtük eléggé koncentráltan a második félidőt, így a Füred 17–16-ra zárkózott fel a horvát beálló, Petar Topic góljaival. A negyvenedik percben viszont mérföldkőhöz érkeztünk, Stefán Sigurmannsson sikeres lerohanása után először vezettünk öttel (22–17). 24–20-nál Pedro Rodríguez növelhette volna előnyünket, de dadogott a kezében a labda. A mérkőzés ezen időszakában több technikai hiba is becsúszott a játékunkba, amit a Balaton-partiak kihasználtak, 24–22 után viszont legtöbbször még lövésig sem jutottak el. Mirko Alilovic érkezett az utolsó tíz minutumra a kapunkba, ezalatt mindössze két gólt kapott.

Magabiztos, 33–26-os győzelmet arattunk tehát a Magyar Kupa négyes döntőjének elődöntőjében a Balatonfüred ellen, míg a Veszprém 38–16-ra múlta felül a Dabas a másik találkozón, így a címvédővel találkozunk a döntőben holnap 16 órakor.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.04.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR