BL-lázban: jön a visszavágó (1. rész)

Vissza
BL-lázban: jön a visszavágó (1. rész)

Csapatunk vasárnap 17 órakor – óraállítás lesz (!) – a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő visszavágóját vívja az újszegedi sportcsarnokban a lengyel Orlen Wisla Plock ellen. Tét a legjobb nyolc közé jutás.

Sok-sok álmunk volt, sok-sok álmunk van még. Szerencsére ezek közül az 57 éves történetünkben már sok minden megvalósult. Háromszor megnyertük a magyar bajnokságot, hatszor elhódítottuk a magyar kupát, egyszer pedig a nemzetközi színtéren, az EHF-kupában is diadalmaskodtunk.

Ezek szép emlékek, de mindig vannak új céljaink, álmaink. Ezek közé tartozik a Bajnokok Ligájában, hogy eljussunk Kölnbe, a BL legjobb négy csapata közé.

Egy lépést tettünk efelé, hiszen a nyolcaddöntő első meccsén 22–20-ra nyertünk idegenben, az Orlen Wisla Plock otthonában. Kétgólos előnyt harcoltunk ki a vasárnap 17 órakor kezdődő szegedi visszavágóra. „Mindig a következő feladatra koncentrálunk!” – ezt a mondatot már megtanultuk csapatunk mesterétől, Juan Carlos Pastortól.

Csakis a Plockra figyel mindenki, nem előrébb, mert még komoly meccs, komoly kihívás vár ránk.

183 meccset vívtunk eddig a legjobbak között, Lengyelországban a 86. győzelmünket könyvelhettük el. 5083 gólt dobtunk, 5061-et kaptunk. Az idei szezonban a 10. sikerünket értük el, idegenben ötödjére nyertünk.

A csapat kedden délután már edzett, a foglalkozáson még nem a taktikai feladatok, hanem az átmozgatás játszotta a főszerepet.
Dean Bombac jól van, irányítónk egy rúgást kapott a plocki meccs második félidejében a lábára, ami után sántikált. Szerencsére nincs nagy baj, így mindenképpen ott lehet vasárnap a meccsen.

Jonas Källman állapota is sokat javult, svéd klasszisunk egy alapos kivizsgáláson vett rész a hátával, kapott injekciót is, ennek köszönhetően jobban lett.
Szerencsére a többiek rendben, mindenki egészséges.

Szombaton az edzés után ismét együtt lesz a keret, az éjszakát közösen tölti majd egy Szeged melletti szállodában.

A vasárnapi BL-meccsre pénteken 15 órától 18 óráig az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában lesz jegyárusítás.

A meccset a Sport 1 élőben adja, mi pedig interjúkkal hangolunk csapatunk honlapján a visszavágóra, így érdemes bennünket figyelni.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.03.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR