BL-lázban Marin Segóval (2. rész)

Vissza
BL-lázban Marin Segóval (2. rész)

A Veszprém elleni győztes mérkőzés (25–23) utolsó tíz percében több fontos védést bemutatott kapusunk, Marin Sego, aki két elképesztően nehéz összecsapásra számít a BL-nyolcaddöntőben az Orlen Wisla Plock ellen, de mindenképpen tovább kell jutnunk.

– A Veszprém elleni vasárnapi mérkőzésen fontos védést mutattál be, amikor az 51. percben 20–19-nél hárítottad Dejan Manaszkov hétméteresét. Tudtad hova lő?
– Követtem végig a kezét, és így sikerült hárítanom a lövést, aminek nagyon örültem, pláne, hogy utána Mario Sostaric rögtön növelte az előnyünket.

– Óriási győzelem volt, másodszor is nyertünk a Veszprém ellen idén. Mennyi erőt adhat ez a siker?
– A Veszprém ellen mindig kiváló érzés nyerni, mert ez számunkra nagyon fontos. Bízom benne, és remélem, hogy majd, ha még találkozunk velük idén, akár a bajnokságban, akár a kupában, sok pozitív erőt meríthetünk majd ebből a mérkőzésből.

– Két évig, 2012 és 2014 között a Wisla Plock kapusa voltál. Különleges érzés lesz visszatérni a hétvégén Lengyelországba?
– Amióta eljöttem, szinte teljesen kicserélődött a keret, az akkori játékosok közül már csak a két kapustársam, Adam Morawski és Marcin Wichary maradt ott, így emiatt annyira nem.

– Mit vársz a Plock ellen, kik a legveszélyesebb játékosaik?
– Minden posztra vannak jó játékosaik, de csapatként igazán jók. Irányítóban és balátlövőben kiemelkedik Gebala és Racotea. Biztosan nehéz dolgunk lesz ellenük, mivel tavaly a BL-csoportkörben itthon vereséget szenvedtünk ellenük, idegenben pedig nyertünk, míg a kaliszi felkészülési tornán is ők bizonyultak jobbnak. Két elképesztően nehéz meccs vár ránk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, de tovább kell jutnunk mindenképpen.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.03.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR