Megőriztük veretlenségünket Tatabányán

Vissza
Megőriztük veretlenségünket Tatabányán

Az utolsó másodpercig izgalmas mérkőzésen 25–25-ös döntetlent játszottunk a Tatabánya vendégeként a K&H liga 18. fordulójában, így továbbra is veretlenül állunk a tabella élén.

Grundfos Tatabánya-MOL-PICK SZEGED 25-25  (14-13)
K&H férfi kézilabda liga, 18. forduló, Tatabánya, 1000 néző. Vezeti: Bócz, Wiedemann.
Tatabánya: Bartucz - Vrankovic 1, Grigoras 5, Vujovics 6/2, Juhász 2, Bozovic 5,  Rosta 4. Csere: Székely (kapus), Ilyés 1, Sipos 1, Borzas, Pásztor, Dénes, Nagy.  Vezetőedző: Vladan Matics.
MOL-PICK SZEGED: Sego - Sostaric 4, Maqueda 1, Gaber, Bánhidi 3, Sigurmannsson 3/2, Bombac 1. Csere: Alilovic (kapus), Zsitnyikov 2, Bodó 4, Canellas 2, Balogh 4, Blazevic, Sunajko 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/2

Összefoglaló

Csapatkapitányunk, Jonas Källman hátsérülése nem jött rendbe, így helyette Sunajko Stefán került be a mai keretbe.

Borzasztóan kezdtük a mérkőzést Tatabányán, ahova 100 szurkolónk kísért el. Kilenc perc alatt egyszer találtunk be, míg a hazaiak ötször, így Juan Carlos Pastor időt kért. A 13. minutumban már 7–2 állt az eredményjelzőn, Demis Grigoras gólja után Marin Segót Mirko Alilovic váltotta a kapunkban.

Egyre több védést mutatott be Alilovic, amelynek köszönhetően feljebb zárkóztunk. Sigurmannnsson káprázatos mozdulattal lőtte ki a szélről a felsőt, azonban felszisszenhettünk, csúnyán aláfordult a bokája, de szerencsére tudta folytatni a játékot. Balogh Zsolt parádésan játszott, labdát és gólokat szerzett, így többek között az ő remek teljesítményének köszönhetően ledolgoztuk hátrányunkat a szünetre (14–13).

Amilyen rosszul kezdtük az első játékrészt, olyan jól indítottuk a másodikat. Egyenlítettünk, majd egyre nagyobb előnyünk lett. Bodó Richárd révén a 42. percben már 20–16-ra vezettünk, de az utolsó negyedórában több labdát eladtunk, valamint Székely Márton bemutatott több bravúrt, így az 52. minutumban egalizált a házigazda (22–22), majd az 58.-ban átvette a vezetést Rosta beállós gólja után. Kivédekezett támadást után egészen fantasztikus góllal egyenlített Bánhidi, majd Ilyés üres kapus próbálkozása mellé szállt, így 25–25-ös döntetlennel zártunk Tatabányán.

Legközelebb jövő vasárnap hazai környezetben lépünk pályára, 13.45-től bajnoki mérkőzésen fogadjuk a Telekom Veszprémet.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.03.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR