Ellenfélmustra: Tatabányán játszunk bajnokit

Vissza
Ellenfélmustra: Tatabányán játszunk bajnokit

Az EHF-kupában menetelő Grundfos Tatabánya KC vendégei leszünk ma 18 órától a K&H liga 18. fordulójában.

A 2019-es évben a bajnokságban három, az EHF-kupában négy mérkőzésen van túl a Tatabánya. Az NB I-ben a Balatonfüredet és a Ferencvárost is idegenben győzte le a Bányász négy találattal, míg a DVTK-Egert hét góllal múlták felül otthon. Mai ellenfelünk a tabella harmadik helyén áll, három ponttal lemaradva az egy meccsel többet játszott, második helyet elfoglaló Veszprémtől.

Nem rajtolt jól a Grundfos Tatabánya az EHF-kupa csoportkörében, miután a holland OCI Lions csapatát hazai tizenkét gólos sikerrel és egy idegenbeli döntetlennel kiejtette a selejtező utolsó körében.

A horvát Nexét fogadták ideiglenes otthonukban, a győri Audi Arénában, mivel a tatabányai Földi Imre sportcsarnok nem felel meg az Európai Kézilabda-szövetség követelményeinek. Az első félidőben már négy góllal vezettek Vladan Matics tanítványai, a Nexe nagyot hajrázott, és elvitte a pontokat a Tatabánya „otthonából”, miután 28–27-re győzött.

Ezt követően már három újabb találkozót lejátszott a Bányász a nemzetközi kupaporondon, amelyet mind sikerrel vett, kétszer győzött, egyszer pedig értékes döntetlennel zárt.

A Vardar és a Metalurg nélküli macedón bajnokság alapszakaszát vezető Eurofarm Rabotnikot Bitolában magabiztosan, 31–21-re győzték le. Ennek a meccsnek a legeredményesebb vendégjátékosa az a Rosta Miklós volt, aki a nyártól már minket erősít.

Legutóbbi két megmérettetése a bundesligás TSV Hannover-Burgdorf ellen volt a Tatabányának. A német együttes hazája bajnokságában a 10. helyen áll. A Tatabánya hazai pályán 28–25-re győzött, míg Hannoverben 27–27-es döntetlent játszott, bár a győzelemhez inkább a magyar együttes állt közelebb. Ez értékes döntetlent jelent számukra, mivel megtartotta kétpontos előnyét a csoportban a Tatabánya a Hannoverrel szemben, így jó eséllyel meglehet számukra a továbbjutás az EHF-kupában.

Ami pedig a hazai meccseket illeti, a MOL-PICK SZEGED vendégeként ebben a szezonban a Tatabánya 34–27-es vereséget szenvedett az újszeged sportcsarnokban októberben. Ezen a mérkőzésen tőlünk Sigurmannsson hét gólt lőtt, míg a vendégeknél egykori játékosunk, Vladimir Vranjes nyolcat. A bosnyák beállóra ma már nem számíthat Matics, mivel néhány hete keresztszalag-szakadást szenvedett.

A Grundfos Tatabánya KC – MOL-PICK SZEGED találkozót az m4sport.hu élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges élő percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről, míg csapatunk közösségi oldalait részeredményekért, friss fényképekért és videókért lesz érdemes követni.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.03.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR