Ellenfélmustra: a Balatonfüredet látjuk vendégül

Vissza
Ellenfélmustra: a Balatonfüredet látjuk vendégül

A 2019-es év első hazai bajnoki mérkőzésén holnap 18.30-kor a Balatonfüredet fogadjuk. A találkozót az M4 Sport Tv élőben közvetíti.

A K&H férfi kézilabdaliga 4. helyén álló Balatonfüredet látjuk vendégül holnap 18.30-kor az újszegedi sportcsarnokban. A Balaton-partiak 2019-ben két tétmérkőzésen vannak túl. Januárban válogatott játékosaik és a társ-szövetségi kapitány Csoknyai István nélkül a Liga Kupa D csoportjának utolsó fordulójában Budakalászon nyertek 30–29-re. Ezeket a küzdelmeket hibátlanul az élen zárták, a negyeddöntőben a DVTK-Egerrel találkoznak.

Az elmúlt hétvégén már teljes kerettel lépett pályára a Balatonfüred. A bajnokság 14. fordulójában a harmadik helyen álló Tatabányát fogadták. A hazaiak kezdtek jobban, azonban a 8. perctől kezdve már a vendégek játszottak előnyben. A Bányász folyamatosan építette fel előnyét, amely a szünetre már hatgólos volt. Az 53. percben Máthé Dominik sikeres hétméterese után mínusz kettőre zárkózott fel a Füred (24–26), de ennél közelebb már nem tudott, így a Tatabánya győzelemmel utazhatott haza.

Ezen az összecsapáson a mezőny legeredményesebb játékosa a 10 gólig jutott balátlövő, Szita Zoltán volt, Máthé Dominik ötször, a két szélső, Hornyák Péter és Bóka Bendegúz háromszor-háromszor talált be.

A MOL-PICK SZEGED a második fordulóban járt Balatonfüreden. Akkor 19–10-es félidő után 37–29-re győztünk idegenben. Ezen a meccsen a mezőny legjobbra Petar Topic volt hat góllal, míg nálunk Mario Sostaric és Dean Bombac ötször-ötször talált be, Bánhidi Bence, Sunajko Stefán és Bodó Richárd pedig négyszer-négyszer.

A MOL-PICK SZEGED – Balatonfüred mérkőzést az M4 Sport Tv élőben közvetíti holnap 18.30-tól, a delmagyar.hu pedig szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről. Csapatunk közösségi oldalait részeredményekért, friss fotók és videókért lesz érdemes követni.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Szente Benjámin

Közzétéve: 2019.02.04.

TOVÁBBI HÍREK

2019
08/24
Döntőt játszunk Strasbourgban

Bejutottunk a strasbourgi nemzetközi férfi kézilabdatorna döntőjében, miután az utolsó csoportmeccsen remek játékkal 40-25-re vertük a francia Nantes csapatát. Vasárnap 17 órakor a Montpellier ellen csatázunk az elsőségért.

2019
08/21
Útinapló: ma francia feladat Strasbourgban (frissítve)

Jön a strasbourgi torna második meccse. Szombaton 18.15-kor a francia HBC Nantes ellen csatázunk.

AZ ÖSSZES HÍR